Select Page

FOTO: Dani kruha i zahvalnosti za hranu u Dječjem vrtiću „Bajka“ Posušje

FOTO: Dani kruha i zahvalnosti za hranu u Dječjem vrtiću „Bajka“ Posušje

U ovom tjednu obilježavamo Dane kruha, Svjetski dan hrane (16. listopada), Dan jabuka (20. listopada). Prikladno tim danima, prilagođen je i program rada u Dječjem vrtiću „Bajka“ Posušje. Tako su ove srijede djeca ovog gradskog vrtića zajedno sa svojim tetama osmislila program obilježavanja Dana kruha.

Djeca su danas  tako radila s tjestom različite proizvode, imala su priliku upoznati tradicijske predmete i njihovu nekadašnju svrhu, te ih usporediti sa predmetima koji su ih do danas zamijenili kako bi ljudima olakšali svakodnevni život. Predstavljene su im različite vrste žitarica od kojih se može napraviti kruh, ali i različiti jesenski plodovi, te načini na koje se mogu sačuvati kako bi ih čovjek imao na raspolaganju cijelu zimu.

„Listopad je mjesec bogat poticajima iz okruženja, a povezan promjenama u prirodi. Putem različitih aktivnosti i sadržaja nastojimo stvarati okruženje koje je u funkciji razvoja djeteta i njegove potrebe za istraživanje i učenje kroz igru. Kroz provedene aktivnosti i obilježavanje određenih dana nastojimo djeci približiti, na njima prihvatljiv i zanimljiv način običaje vezane uz datume, tradicijsku baštinu, promjene koje su nastale. Sve su te aktivnosti protkane doživljajem bogatstva i različitosti plodova koje nam donosi jesen i važnosti čovjeka da sačuva ovo bogatstvo“, kazala je za naš radio Kristina Milas, ravnateljica Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading