Select Page

FOTO: Košarkašice Posušja četvrte na memorijalnom turniru “Tomo Krasić” u Čitluku

FOTO: Košarkašice Posušja četvrte na memorijalnom turniru “Tomo Krasić” u Čitluku

U Čitluku je prošlog vikenda održan 1. Memorijalni turnir ” Tomo Krasić ” u organizaciji ŽKK Brotnjo iz Čitluka, a na kojem su nastupile košarkašice ŽKK Posušje.

Osim njih na turniru su nastupile domaće košarkakšice, ŽKK „Trebinje 03“ i ŽKK „Zrinjski 2010“.

Prvu utakmicu na turniru su odigrali ŽHKK Brotnjo 94 i ŽKK Posušje, a domaće košarkašice su uvjerljivo slavile (59:34) i plasirale su u finale u koje su se također plasirale košarkašice iz Trebinja.

Igračice ŽKK „Trebinje 03“ pobijedile su u drugoj utakmici turnira kolegice iz ŽKK „Zrinjski 2010“ rezultatom 68:60 pa je Mostarkama preostalo da se u utakmici s Posušjem bore za treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto igračice obje momčadi dale su svoj maksimum kako bi se predstavile u što boljem svijetlu, a boljom se na kraju pokazala momčad Zrinjskog, koja je osvojila treće mjesto pobijedivši Posušanke 62:47.

Finalna utakmica je bila najatraktivnija, ali i rezultatski najneizvjesnija. O pobjednicama turnira praktično su odlučivali posljednji napadi i posljednja minuta utakmice u kojoj je Brotnjo uspjelo sačuvati tri poena prednosti i slaviti 63:60.

Nakon pobijede uslijedilo je zaslužene slavlje domaćih košarkašica i dodjela pehara i priznanja najboljim pojedincima turnira. Pehare momčadima, najboljem strijelcu i najboljoj igračici turnira uručili su Nikola Niko Mandarić, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić, zamjenik predsjednika Skupštine HNŽ i predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović i Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome.

Najbolji strijelac Memorijalnog turnira „Tomo Krasić“ bila je Milica Ćuk iz ŽKK Trebinje 03, dok je najboljom igračicom proglašena Karla Krasić iz ŽHKK Brotnjo 94.

citluk.ba/posusje.net

 

OGLASI

Loading