Select Page

[FOTO] NEVIĐENE SCENE IZ VATIKANA: SLIKE KOJE ĆE UĆI U POVIJEST!

[FOTO] NEVIĐENE SCENE IZ VATIKANA: SLIKE KOJE ĆE UĆI U POVIJEST!

Sinoć smo dobili nevjerojatno slike iz Vatikana. Papa Franjo sam na trijemu bazilike ispred pustog Trga svetog Petra u molitvi kao odgovoru na pandemiju koronavirusa.

Planetarnom molitvom protiv planetarne bolesti. Franjo je pozvao cijeli svijet da se s njime udruži u toj molitvi, nakon koje je trebao udijeliti blagoslov Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) kakav se udjeljuje na Uskrs i Božić.

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa. Na koncu molitve papa će udijeliti opći oprost svima koji su preko TV-a bili povezani s Trgom Sv. Petra.

Pokraj centralnog ulaza u vatikansku baziliku postavljene su slike Gospe s Djetetom Salus Populi Romani (Spas rimskog naroda), koja se inače nalazi u bazilici sv. Marije Velike i pred kojom se Franjo moli prije i poslije svakog putovanje, te raspela iz crkve San Marcello u Rimu. Tu sliku vjernici smatraju čudotvornom jer je 1552. nošena Rimom nakon čega je bila poražena kuga. Pred objema slikama papa Franjo prije nekoliko se dana molio.

vecernji.ba/Foto: Reuters

OGLASI

Loading