Select Page

[FOTO] Održana 29. tradicionalna kulturno-športska manifestacija “Ilijino brdo 2023.”

[FOTO] Održana 29. tradicionalna kulturno-športska manifestacija “Ilijino brdo 2023.”

Kulturno-športsko društvo ”Ilijino brdo 95. Posušje” organiziralo je tradicionalnu olimpijadu starih športova “Ilijino brdo 2023.”. Ona se jučer, na blagdan sv. Ilije, održala po 29. put, a u sklopu manifestacije “Posuško lito”.

Program je počeo u 11 sati svetom  na mjesnom groblju, a nastavio se na Rastovačkom polju sa sportskim dijelom programa. Iza 13 sati održalo se natjecanje u starim športskim disciplinama. Natjecatelji su se tako imali prilike natjecati u potezanju ruke i klipa te bacanju kamena s ramena.

Tako je prvo mjesto u bacanju kamena s ramena osvojio posušak Ivan Penava. U disciplini potezanje klipa zlatnu medalju osvojio je Josip Semren iz Livna.  Livnjak Semren bio je najbolji i u disciplini obaranje ruke.

Neizostavan dio programa bile su i borbe bikova u dvije kategorije – poluteškoj i teškoj,koje su očekivano izazvale veliki interes.

Po riječima organizatora i predsjednika kulturno-športskog društva “Ilijino brdo 95.” Marinka Grubišića Žaera, sve je prošlo u najboljem redu, a posjetitelji su došli kako iz okolnih općina i gradova, tako i iz mnogih mjesta u BiH i Hrvatskoj, ali i šire.

Ilijino brdo je naširoko poznata manifestacija koja već godinama privlači kako domaće, tako i goste iz cijele regije, a nadamo se da će se ta tradicija nastaviti i u godinama koje su pred nama.

Tisuće ljudi prodefiliralo je jučer na tradicionalnom derneku na Rastovačkom polju, a kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading