Select Page

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako su učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje ukrasili školu kravatom

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako su učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje ukrasili školu kravatom

Posušku srednju školu danas krasi kravata, čime su se posuški srednjoškolci priključili obilježavanju Dana kravate 18. listopada.

Kravata je duga oko šest metara i istaknuta je na vanjskom zapadnom zidu škole, a učenici, nastavno i nenastavno osoblje danas s ponosom nose kravatu kao podsjetnik na naše hrvatsko kulturno-povijesno naslijeđe. Za aktivnosti vezane uz ovaj događaj zaslužni su učenici ekološke sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje obilježavajući ovaj dan po uzoru na hrvatske ekoškole, koje su preuzele zadaću promoviranja 18. listopada kao Dana kravate. Članovi likovne sekcije izradili su promotivni plakat povodom obilježavanja Dana kravate – prenosi radio Posušje.

2008. Hrvatski sabor je 18. listopad proglasio Danom kravate želeći istaknuti važnost ovog izvornog hrvatskog proizvoda, a udruga Lijepa Naša promovira zaštitu pokretne, nepokretne i nematerijalne baštine te koordinira provođenje aktivnosti vezane uz obilježavanje ovog dana u ekoškolama – navodi se u objavi.

Ideja za 16 – metarsku kravatu potekla je od profesorice Snježane Mihalj koja je jedan od voditelja ekološke sekcije Gimnazije fra Grge Martića Posušje.

posuski.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading