Select Page

FOTO: Započela rekonstrukcija na dionici R419 Rakitno – Blidinje

FOTO: Započela rekonstrukcija na dionici R419 Rakitno – Blidinje

Dobre vijesti stižu nam iz Parka prirode Blidinje o dugogodišnjem problemu zvanom cesta.

Iako je dobar dio puta od Rakitna prema Blidinju asfaltiran, veliki problem posjetiteljima i vikendašima predstavljaju preostale dvije dionice makadamskog puta , Konjsko-Mučinovac i Blidinjsko jezero-Dugopolje, koje su u lošem stanju unatoč povremenom saniranju. Mnogi su izbjegavali zaputiti se prema Blidinju upravo iz tih razloga, a izgleda da put više neće stvarati problem.

12092015-radovi12 12092015-radovi3

Naime, putujući prema Parku prirode Blidinje uočili smo strojeve i djelatnike tvrtke KTM Brina iz Posušja kako intezivno rade na saniranju puta. Prema saznanjima rade se pripreme za asfaltiranje preostale dvije dionice makadamskog puta od Rakitna prema Blidinju. Radovi su započeli u srijedu 9. rujna, a ukoliko vremenski uvjeti budu pogodni završetak radova očekuje se kroz mjesec dana. Važno je napomenuti da se intenzivno radi i na saniranju puta kroz Rakitno, presvlačenje i krpanje rupa bi uskoro trebalo biti završeno.

12092015-radovi5 12092015-radovi10

Svjesni činjenice da je put bitan za razvoj Blidinja i turizma iskreno se nadamo da će započeto uskoro biti završeno kako bi svi posjetitelji i vikendaši mogli nesmetano uživati u predivnoj prirodi Blidinja.

Blidinje.net

OGLASI

Loading