Select Page

FOTO: Završna svečanost maturanata generacije 2014./2015.

FOTO: Završna svečanost maturanata generacije 2014./2015.

Sinoć je u gradskoj kinodvorani održana završna svečanost na kojoj su se roditeljima, profesorima i gostima predstavili maturantski odjeli Gimnazije fra Grge Martića. Nanizali su sva natjecanja, osvojene trofeje, uspješno realizirane projekte, pokazali svoj talent za glazbu i umjetnost općenito, a kroz svečanost nas je besprijekorno proveo voditeljski tim – Jelena Jukić (3.d) i Josip Čutura (3.b).

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 1

Nakon pozdravnih riječi, pogledali smo video prezentaciju koju je izradio učenik 4.a odjela Dario Oreč, a u kojoj je prikazao put ove generacije od prvog do četvrtog razreda, zatim i predstavljanje svakog razreda ponaosob – video prezentacijom, recitacijama i pjesmom, te isticanjem najuspješnijih učenika.

U najsvečanijem dijelu večeri promovirani su najistaknutiji učenici: sportašica generacije, učenik bez izostanaka, te učenica generacije.

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 5

Učenica i ponos generacije 2014./2015. Petra Galić (4.b) sudjelovala je na natjecanjima iz matematike i tri godine zaredom osvajala prvo mjesto na školskoj te jedanput peto na federalnoj razini, sudjelovala je na županijskim sportskim natjecanjima i okitila se jednim drugim i jednim trećim mjestom u bacanju kugle te trećim mjestom u šahu, a konkurirala je i na školskim Danima hrvatskog jezika. Aktivna je u školskim i izvanškolskim projektima – kao članica CIVITAS tima osvojila je prvo mjesto na županijskoj razini projektom „Jedan krov, jedan grob“, a sudjelovala je i u izradi nagrađenog filma istog tima. Članica je i Vijeća mladih općine Posušje. Njezin prosjek kroz četiri godine je 5,0 i uz sve navedeno nađe vremena biti voditeljica zbora u Župi Vinjani. Također valja istaknuti kako Petra nije imala niti jedan neopravdani izostanak kroz sve četiri godine školovanja.

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 4

Najbolja sportašica u generaciji je Iva Lončar (4.d). Na županijskim je igrama tri puta osvajala prvo mjesto s košarkaškim timom, jedanput treće mjesto u rukometu i jedanput u odbojci, te drugo mjesto u stolnom tenisu. Uz sudjelovanje na županijskim sportskim igrama, postizala je uspjehe i izvan granica naše županije- sa Ženskim košarkaškim klubom Posušje dva je puta kao kadetkinja išla na završnicu Prvenstva BiH, jedanput su čak bile i peta ekipa u BiH, što je izuzetan uspjeh za žensku košarku! Ove godine je sa svojim košarkaškim klubom završila na drugom mjestu Lige mladih, a Iva je nastupala u juniorskoj ekipi. Osim što je vrsna košarkašica, Iva je sedam godina trenirala i tenis pa je tako sudjelovala na mnogobrojnim turnirima i postizala zapažene rezultate, plasiravši se među 10 najboljih igračica u Dalmaciji. Prigodom nedavnih aktivnosti vezanih uz obilježavanje Dana zdravlja Iva je promovirala sportski način života gostujući na Radio Posušju te na javnoj tribini u posuškoj kinodvorani, a predstavila se i kao dobra maratonka na utrci organiziranoj istim povodom.

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 6

Mogli smo se pohvaliti i učenikom koji u četiri godine nije napravio niti jedan izostanak – ni opravdani ni neopravdani – a uz to je sve četiri godine odličan! Radi se o izvrsnom Dragi Barišiću, učeniku 4.b odjela.

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 7

Nagradili smo još dvojicu učenika – Darija Oreča i Marija Martića (4.a), zaslužne za pokretanje, dizajn i održavanje školske web stranice.

 

Svečanost je pjesmom otvorio i zatvorio izvrsni zbor sastavljen od maturanata, a predvodila ih je i uvježbala profesorica Ivana Pekas, dok su za uređenje pozornice i izradu pozivnica zaslužne profesorice Martina Tomić, Antonija Ćorić i Renata Čale, uz skupinu učenika s izborne nastave iz likovne umjetnosti. Organizatorica i koordinatorica svečanosti je profesorica Jasminka Petric.

Gimnazija zavrsna svecanost 2015 2

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading