Select Page

Fra Augustin Čordaš u našoj župi

Fra Augustin Čordaš u našoj župi

U srijedu, 11. siječnja 2017. u našu župu došao je fra Augustin Čordaš iz Mostara, župa Marija Majka Crkve. Fra Augustin je rođen 21. prosinca 1989. u Sarajevu, a u Mostaru je završio osnovnu i srednju školu. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja javlja se u Provincijalat hercegovačkih franjevaca te biva primljen i 8. rujna 2008. započinje godinu postulature.

Nakon postulature oblači franjevački habit te ulazi u novicijat. Na Humcu je 15. srpnja 2010. položio svoje prve privremene zavjete, a potom odlazi na bogosloviju u Zagreb gdje je na Katoličkom bogoslovom fakultetu studirao i diplomirao u rujnu 2016.

U Međugorju 2014., na blagdan Uzvišenja svetoga Križa polaže svoje doživotne (svečane) zavjete. Na blagdan sv. Stjepana, đakona i prvomučenika, 26. prosinca 2016., za vrijeme svečane večernje Sv. mise u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, biskup mostarsko-duvanjski mons. Ratko Perić podijelio mu je sveti red đakonata. Fra Augustinu želimo srdačnu dobrodošlicu i obilje Božjeg blagoslova u budućem djelovanju!

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading