Select Page

FRA FRANJO VIDOVIĆ: Ni Marijin put nije put posut ružama, zato ona razumije naše boli i patnje

FRA FRANJO VIDOVIĆ: Ni Marijin put nije put posut ružama, zato ona razumije naše boli i patnje

Svetkovina Velike Gospe proslavljena je u utorak 15. kolovoza u Posušju, na Dan općine Posušje.

Veliki broj vjernika posjetio je sveta misna slavlja koja su se slavila u župi na samu svetkovinu, ali i na uočnicu kada je u procesiji s Martića križa do crkve molio veliki broj vjernika. Svečano sveto misno slavlje na uočnicu Velikoj Gospi je predslavio fra Branimir Musa, župni vikar u Veljacima.

Na samu svetkovinu Velike Gospe u Posušju svečano sveto misno slavlje je predslavio prof. dr. fra Franjo Vidović, župnik u Maria Saal u Austriji.  U uvodu je fra Franjo Vidović istaknuo da je dobro što smo došli ovdje. „Dobro je da smo se uspeli ovdje na ovu uzvisinu. Svaka uzvisina je dobra. S nje se vide naši putevi, život, životni put. Taj put je put koji često nije jednostavan ni lagan, nije lagan ako smo stari bolesni, ako nas more muke i brige. Ali dobro je da smo ovdje da molimo Boga da nam dadne život. Što nam je potrebno za život? Hrana, piće? Potrebno nam je i nešto više da bi mogli ići u susret onome kojega danas molimo da nam pomogne na životnom putu. Stavimo pred Njega i njegovu majku sve što nosimo na srcu, naše brige, pogled u budućnost i tražimo ga snage. Izbriši sve što nas djeli od tebe, od drugih, kako bi išli slobodni ovim zemaljskim putem“, istaknuo je fra Franjo Vidović u uvodu svete mise.

svojoj ruci čvrsto držiš krunicu, ako se čvrsto držiš Boga i Njegove riječi. Put je trnovit, put je težak, ali s Tobom idem naprijed. Tu počinje novi svijet koji je započeo s Isusom i Marijom. Tu počinje novi ustav kraljevstva Božjeg. Bog sudi drugačije nego mi ljudi. Bog gleda srce, a ne vanjštinu. Mi smo postali dio toga novoga svijeta po krštenju“, istaknuo je fra Franjo. „I zato na pitanje kakva je moja budućnost, odgovaramo zajedno s Marijom da je moja budućnost Bog, moja budućnost je vječnost, onaj koji me drži u ruci, onaj koji me neće ostaviti, onaj koji mi daje snagu da idem dalje. I zato danas na ovaj blagdan, molimo za živi kruh za živu vodu, za izvor vode u našem srcu, molimo da nam Gospodin na životnom putu postavi braću i sestre koji će nam pomoći da idemo dalje, kada smo 33 puta pali pod križem, da iznova nam dadne snagu, da ta snaga ne dolazi iz nas, nego od onoga koji nam je dao život. Zato Molimo Mariju za zagovor, za mir u obitelji, svijetu, za prognane da im pomognemo, ne samo one koji su daleko, nego su često prognani i oni koji su blizu, molimo za mir u našim srcima. Gospodin nas neće ostaviti. Budućnost je vječni život i uskrsnuće“, zaključio je fra Franjo Vidović.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading