Select Page

Frama Posušje osvojila II. mjesto na ovogodišnjem Framafestu

Frama Posušje osvojila II. mjesto na ovogodišnjem Framafestu

Ovogodišnji Framafest pod nazivom “Moje će Te usne slaviti” održan je u subotu, 26.10., u Mostaru.

Krenuli smo u 8:30 iz Posušja, a oko 9 sati su nam se pridružili framaši iz Kočerina. Kada smo stigli u Mostar, framaši koji su pjevali u zboru frame Hercegovina su se zaputili na probu. Isto su učinili i framaši koji su nastupali na XXII. Framafestu.

U 12 sati slavila se sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla. Nakon svete mise smo ručali i imali 2 sata slobodnog vremena koje su framaši iskoristili da razgledaju ulice Mostara, obave posljednju probu za nastup, spreme za nastup itd. U 4 sata u dvorani Herceg Stjepana Kosače krenuo je program Framafesta. Prvo je nastupio prošlogodišnji pobjednik, Frama Međugorje, koja je osim svoje pobjedničke pjesme izvela i himnu franjevačke mladeži. Nakon njih nam se obratila nacionalna predsjednica frame u BiH, Magdalena Musa, a nakon nje nacionalni duhovni asistent frame u BiH, fra Marin Karačić s kojim smo izmolili molitvu franjevačke mladeži.

Sve frame su uzbudljivo čekale svoje kandidate i bodrili ih. Naša Frama je nastupila s pjesmom “Urezan u dlan tvoj”. Tekst je napisala naša framašica, Ana Rezo, glazbu Đuro Ravenšćak, a aranžman naš bivši framaš, Jure Širić u suradnji sa Josipom Vukojom. Od naših framašica nastupile su Julija Bešlić, Ana Šušnjar, Anja Bakula, Ina Čamber, Antea Šušnjar, Ivana Jukić, Anđela Širić i Luca Senjak. Nakon nastupa svih frama nastupilo je glasanje, a da se framaši ne dosađuju za to se pobrinuo Đuro Ravenšćak u pratnji Marije Strižić i Luke Tripala. Oni su pjesmama održali atmosferu i rasplesali framaše. Na kraju je slijedila dodjela nagrada.

Svi su nestrpljivo iščekivali rezultate. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je frama Sarajevo, nagradu za najbolji tekst frama Široki Brijeg, nagradu za 3. mjesto dobio je domaćin, frama Mostar, nagradu za 2. mjesto, naša Frama, frama Posušje i pobjednik festivala je bila frama Vitez. Nakon što su pobjednici završili ponovnu izvedbu svoje pjesme, framaši su se veselo s pjesmom i osmijehom na licima zaputili svojim kućama.

Frama Posušje

OGLASI

Loading