Select Page

Frama Posuški Gradac sudjelovala na humanitarnoj priredbi u Kreševu

Frama Posuški Gradac sudjelovala na humanitarnoj priredbi u Kreševu

U nedjelju, 3. travnja 2016.god. Frama Kreševo organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom “Milosrđe mi je milo, a ne zlo” isti su pozvali Framu Posuški Gradac da svojom izvedbom odigraju predstavu “Zaboravljeni Bog”, odnosno da svojim igrokazom uveličaju ovu humanitarnu akciju. Akcija je organizirana za obitelj Lučić iz Kreševa čija su dva člana teško bolesna, kojim je nužno potrebna financijska pomoć za liječenje. S radošću smo se odazvali pozivu.

pred_u_kresevu_3

Naša Frama je već prije dvije godine bila u posjeti Frami Kreševu kada su nas njhovi framaši ugostili u svojim domovima.

U ranim jutarnjim satima nas 10-tak mladih se okupilo ispred župne crkve na Gracu i krenulo na put u Kreševo. Nakon što smo stigli u Kreševo uslijedila je srdačna dobrodošlica njihovih framaša, a nakon kratkog upoznavanja i družena svi skupa smo otišli na misno slavlje, koje je predvodio gvardijan župe Kreševo fra Mijo Rajič.

pred_u_kresevu_2

Nakon svete mise druženje i sklapanje novih prijateljstava se nastavilo sve do navečer.

U 19 sati, u prostorijama HKD „Napredak“ je započela priredba, ugodno nas je iznenadio veliki broj gledatelja. Prvi je nastupio bend frame Kreševo sa dvije predivno otpjevane pjesme, a zatim smo nastupili mi sa predstavom humorističnog karaktera. Popraćena ovacijama i pljeskom priredba je završila kada su mali framaši iz Kreševa uz našu pomoć otpjevali pjesmu ” Mi želimo uzdići Isusa”.

pred_u_kresevu_5

Druženje se nastavilo uz pjesmu, ples i domjenak, nakon priredbe, sve do kasnih sati, dok nismo morali krenuti natrag u Hercegovinu.

Ovim putem želimo zahvaliti Frami Kreševo na pozivu, lijepom dočeku, te ukazati na dobre odnose i uzajamno surađivanje ova dva bratstva.

posuski-gradac.com

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading