Select Page

Francuski vojni avioni u idućim tjednima će patrolirati nebom iznad BiH

Francuski vojni avioni u idućim tjednima će patrolirati nebom iznad BiH

Francuska vojna avijacija će u narednim danima izvesti nekoliko letova mlaznim avionima tipa “Rafale” iznad BiH, kazali su iz EUFOR-a.

Kako su rekli iz EUFOR-a, u svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a također i kao mjera predostrožnosti, komandant operacije “Althea” prihvatio je dobrovoljnu ponudu države Francuske da se iznad BiH u idućim tjednima izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona, piše klix.ba.

“Nosač aviona ‘Charles-de-Gaulle’ trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. Ožujka 2022. godine, njegove letjelice tipa ‘Rafale’ će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH”, kažu iz EUFOR-a.

Dodali su da, u ovakvim vremenima, kada je sigurnosna ravnoteža u Europi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu.

Podsjećamo, snage EUFOR-a počele su danas pristizati u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku partnerima u BiH.

Građani BiH ovih dana na ulicama svojih gradova moći će vidjeti više vojnih vozila s oznakama EUFOR-a, a njihov dolazak ranije je najavljen kao podrška stabilnosti u našoj državi.

S novim snagama EUFOR-a u Bosni i Hercegovini bit će raspoređeno više od tisuću vojnika koji će uz Oružane snage BiH garantirati stabilnost, a više od 2.000 njih spremno je u svakom trenutku, kao dodatna podrška, doći u BiH.

Vrisak.info

OGLASI

Loading