Select Page

Francuzi opet kobni! Očajnih pola sata za kraj snova o polufinalu

Francuzi opet kobni! Očajnih pola sata za kraj snova o polufinalu

San Hrvatske o jedinom europskom zlatu koje nedostaje srušen je već nakon utakmica drugog kruga! Francuska je slavila s 30:27 te nas gurnula u borbu za peto mjesto.

Hrvatska je otvorila dobro, donekle je to funkcioniralo, jer smo u 12. minuti golom Štrleka poveli 7:6. No, uslijedilo je loše razdoblje koje su Francuzi kaznili serijom 4:0 i prvi put otišli na plus tri (10:7) u 17. minuti Uspjeli smo vratiti uz tri gola u dvije i pol minute, nakon što prethodno nismo zabili sedam minuta, na minus jedan (10:11), međutim ponovno su se pojavili problemi u napadu, nekoliko izgubljenih lopti u napadu, što su trikolori iskoristili i zabili nekoliko laganih golova na prazan gol.

Do kraja poluvremena redale su se greške jedna na drugu, što je dovelo do velikih plus šest Francuza nakon 30 minuta, iako smo imali čak 72% šuta (13 od 18). No, Francuzi su imali čak 26 udaraca iz kojih su zabili 19 golova (73% uspješnosti).

U nastavku je obrana malo bolje reagirala, pridružio se i s nekoliko obrana Alilović, no teško je išlo ispod pet. Uspjeli smo to tek u 42. minuti, nakon gola Cindrića. Nakon toga uslijedilo je razdoblje od pet minuta u kojem nije bilo gola ni na jednoj strani. A onda je napokon Hrvatska podsjetila na dobre izvedbe na prvenstvu, te smo serijom 5:1 stigli na samo minus dva u 52. minuti. Našu seriju prekinuo je Lagarde golom za 27:25. Otišli su nakon toga Francuzi i na plus tri, nismo uspjeli doći ispod minus dva pa su srušeni snovi o jedinom zlatu koji nam nedostaju – onom europskom.

Najbolji kod Kauboja bio je Štrlek sa šest golova, Ćupić je dodao pet, koliko i Mamić. Alilović je imao sedam obrana. Kod Francuza Remili je zabio šest, Hame pet. Gerard je na golu imao sedam obrana

vecernji.hr

OGLASI

Loading