Select Page

Franjevci obilježavaju 72. godišnjicu stradanja subraće

Franjevci obilježavaju 72. godišnjicu stradanja subraće

Od 4. do 7. veljače održavaju se VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca. I ove godine Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” pripremila je prigodan program sjećanja.

Širokobriješki samostan i njegovi franjevci već 72 godine održavaju uspomenu na tragično stradalih 66-ero subraće na koncu Drugog svjetskog rata. Ne samo onih na Širokom Brijegu, već iz cijele Hercegovine. Zato mnoštvo naroda iz širih krajeva svake godine dolazi na ovo mjesto koje je simbol tog mučeništva.

Živimo u vremenu kada možemo slobodno govoriti i istraživati što se događalo tih ratnih i poratnih godina. Vicepostulatura te povjerenstva za istraživanje i obilježavanje grobišta svake godine bilježe napredak i daju nove informacije.

Kroz nagradne natječaje za sve uzraste na ovu temu želi se potaknuti zdravo promišljanje minulih događaja i izvući moralne i društvene pouke za nove generacije.

6. veljače, na Trgu širokobrijeških žrtava, predstavnici grada polažu vijence i svijeće uz nazočnost izaslanstva hrvatskog ministarstva branitelja, a dan poslije Županija Zapadnohercegovačka je proglasila kao Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja.

NAŠA TV

OGLASI

Loading