Select Page

Glavni grad BiH bez ijednog osvojenoga naslova prvaka

Glavni grad BiH bez ijednog osvojenoga naslova prvaka

Proteklu sportsku sezonu u BiH obilježila je dominacija hercegovačkih klubova u ključnim sportovima. Nogometaši Zrinjskog treći put u nizu, a sveukupno šesti, osvojili su naslov prvaka BiH.

U sportskoj obitelji Zrinjski priključili su im se i košarkaši osvojivši prvi naslov prekinuvši petogodišnju dominaciju košarkaša Igokee. Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog osvojili su šesti naslov, a iz njihove obitelji i rukometašice su osvojile kup BiH u burnoj utakmici kada su nakon boljeg izvođenja sedmeraca pobijedile Grude, koje više od četiri godine ne znaju za poraz u prvenstvu.

Široki bez trofeja

Zanimljivo je da je Široki Brijeg, kao jedna velika i značajna sportska sredina, ostao i ove godine bez ijednog naslova. Inače, košarkaši Širokog s 18 trofeja, po devet naslova prvaka i osvajača Kupa, najtrofejniji su sportski kolektiv u BiH. Nogometaši Zrinjskog sa šest naslova prvaka najtrofejnija su nogometna momčad u BiH. Zanimljivo je da, u tri najpopularnija sporta u BiH, u glavni grad Bosne i Hercegovine nije stigao nijedan naslov prvaka. Istina, nogometaši Željezničara osvojili su Kup BiH.

Uvjeti dobri, ali u Mostaru ne

Inače u Hercegovini, osim grada Mostara, dobri su uvjeti za rad u sportskim sredinama, a osobito u Širokom Brijegu, gdje uz stadion Pecara, koji po pravilu prvi dobiva licenciju, postoji i prelijepa sportska dvorana i niz drugih sportskih sadržaja koji se nalaze u samom gradu, Blatu ili uz objekte mjesnih škola. Ljubuški, Grude, Čapljina, Posušje i Čitluk također imaju solidne sportske uvjete, a na temelju toga, stigli su i rezultati. Uz stanovitu pomoć općinskih i drugih struktura vlasti, uz neizostavnu poduzetnost tamošnjih ljudi, koji su znali naći sredstva i uložiti ih u sportske sadržaje i infrastrukturu, stigli su i sportski uspjesi. •

vecernji.ba

OGLASI

Loading