Select Page

GRAĐANI BIH: Dajemo milijune za račune, mobitele i izgleda nije nam žao!

GRAĐANI BIH: Dajemo milijune za račune, mobitele i izgleda nije nam žao!

Građani BiH, koji koriste usluge sva tri mobilna operatera u poslednja četiri mjeseca prošle godine razgovarali su 640 milijuna minuta ili 10, 7 milijuna sati, podaci su Regulatrone agencije za komunikacije BiH.

Više od 90% pretplatnika

Više od 90 % stanovnika pretplatnici su mobilne telefonije. Nerijetko jedan korisnik ima više brojeva i aparata, a mobilne telefone imaju sve generacije.

Račun za mobilni telefon za mnoge je najveća stavka u mjesečnim režijama. Prostom računicom ukoliko bi cijena jednominutnog poziva koštala deset feninga građani BiH za četiri mjeseca na račune za mobilni telefon potrošili su 64 milijuna maraka. Ide se čak do toga da mobilni ima primat i nad osnovnim životnim namirnicama, javlja ATV.

Uvezeno pola milijuna aparata

U prošloj godini u BiH je uvezeno pola milijuna aparata vrijednih skoro 100 milijuna maraka. Dopune za mobilne traženije su od cigareta i listića igara na sreću. Građani se žale na sve, osim na cijenu aparata i visinu računa.

“Za šest godina kako se intenzivno bavimo analizom cijena naročito komunlanih usluga i zajedničke potrošnje a u to računam i telefone, nismo imali nijednu prijavu ni na visok ni na pogrešno obračunat račun za mobilne telefone”, kazala je Snežana Šešlija iz Udruženja za zaštitu potrošača Doboj.

Prodaja mobilnih telefona bilježi svakodnevni rast, a primjedbe se odnose tek na neželjenu boju ili nedostatak funkcija.

atv/ekapija

OGLASI

Loading