Select Page

Gradonačelnik Imotskog: “Ratifikacija IK suprotna je svjetonazoru HDZ-a i naših birača”

Gradonačelnik Imotskog: “Ratifikacija IK suprotna je svjetonazoru HDZ-a i naših birača”

“Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača. … Protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.” – stoji u odluci koju je jednoglasno usvojio Gradski odbor HDZ-a Imotski.

Odluku, donesenu u ime HDZ-a grada Imotskog i okolnih općina, a koju potpisuje gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, u nastavku donosimo u cjelosti.

Jednoglasna odluka

“Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.

Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

„HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.

Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a
Ivan Budalić”

Tko su članovi grskog odbora HDZ-a u Imotskom?

Gradski odbor HDZ-a Imotski broji 22 člana, a to su:

Ivan Budalić – predsjednik

Branka Buljan – dopredsjednica

Ivan Glibota – dopredsjednik

Luka Kolovrat – tajnik

Željko Petric – rizničar

Ante Đuzel

Mladen Majić

Perica Tucak

Damjan Vujčić

Slavko Medvidović

Petar Bašić Markota

Mirko Perkušić

Boro Jović

Petar Brečić

Jadranka Brečić

Ranko Lozo

Predrag Patrlj

Stipe Mandić

Ivan Ćosić

Cicko Rebić

Ante Vučemilović

Mario Topić

Tko je Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog i predsjednik GO-a HDZ-a?

Ivan Budalić, predsjednik gradskog odbora HDZ-a, gradonačelnikom Imotskog postao na poosljednjim lokalnim izborima.

Rođen je u Imotskom, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu te stekao zvanje elektrotehničara, stoji na stranicama HDZ-a Imotski.
Kao dragovoljac sudjeovao je u Domovinskom ratu od srpnja 1991. do listopada 1994. Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom , Redom hrvatskog trolista, Medaljom zahvalnosti „Pauk“ te je više puta usmeno pohvaljivan i promican. Umirovljen je kao ratni vojni invalid s činom satnika Hrvatske Vojske 1994.godine.

Obnašao je dužnost predsjednika Udruge dragovoljaca Treće imotske bojne „Imotski Sokolovi“ od 2011. – 2015. godine.

Pokretač je inicijative za osnivanje podružnice Dnevnog centra za odgoj i obrazovanje za djecu s poteškoćama u razvoju „Slava Raškaj“ u Imotskom.

Vlasnik je obiteljske firme „Lukovac d.o.o.“ koja uspješno posluje od 2010.godine.

Ivan Budalić oženjen je i otac petero djece. Aktivan je član lovačkog društva, molitvene zajednice u crkvi Sv. Frane u Imotskom te se uz to aktivno bavi i pčelarstvom s registriranim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom .

Izvor: narod.hr/hdz-imotski.com

OGLASI

Loading