Select Page

Granični prijelaz Vinjani Gornji – Osoje kod Posušja bit će završen u travnju

Granični prijelaz Vinjani Gornji – Osoje kod Posušja bit će završen u travnju

U punom su jeku radovi na izgradnji novog graničnog prijelaza Republika Hrvatska – Bosna i Hercegovina, Vinjani Gornji (Imotski) – Osoje (Posušje).

Kakao doznajemo, svi radovi se izvode sukladno predviđenom planu i projektu.

Investitor je Ministarstvo financija Republike Hrvatske, a završnica se očekuje u roku u kojem je plan i potpisan s izvođačem radova.

Trenutačno je zatvoren asfaltni trak do kontrolnih kućica pa se vozilo obilazno preko privremene pomoćne prometnice.

Zbog toga je dolazilo do malih zastoja u prometu. Cijeli projekt, kako doznajemo, bit će realiziran do travnja 2017. godine, piše Večernji list.

Vrijednost radova

I dalje su u tijeku radovi na izgradnji novoga graničnoga prijelaza u Vinjanima Gornjim. S obje strane kolnika rade se objekti, a procijenjena vrijednost radova je 26 milijuna 514 tisuća kuna.

Podsjetimo, Ministarstvo financija, Uprava za financijsko upravljanje, unutarnju reviziju i nadzor, Sektor za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza objavilo je u travnju ove godine poziv za nadmetanje za izvođenje radova na stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Vinjani Gornji. U kolovozu prošle godine objavljena je obavijest o sklopljenim ugovorima i radovi su započeli.

vecernji.ba/radioimotski

OGLASI

Loading