Select Page

Gruđanin – Nećak zamijenjene žene: Nazvao me Beroš, bio je bijesan

Gruđanin – Nećak zamijenjene žene: Nazvao me Beroš, bio je bijesan

Tomislav Zorić zagrebački je odvjetnik koji je gotovo mjesec dana, dok ga sinoć nije nazvao ministar zdravstva Vili Beroš, vjerovao da je polovicom travnja u Grudama pokopana njegova tetka. A onda obrat: tetka mu nije umrla, nego je, zbog neobjašnjive zamjene identiteta u splitskoj bolnici, pokopana druga žena. Njegova je tetka živa, piše Index.

“Takve stvari su nevjerojatne”

“Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. Međutim, moj šok je sada pozitivan. Prvenstveno izražavam sućut obitelji preminule gospođe koja je pokopana na groblju u Hercegovini, u Grudama. Njima je teško, a meni je nakon neprospavane noći puno lakše, mogu čak osjećati sreću jer mi je tetka živa i zdrava. To  mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i bijesan, izrazio je duboku ispriku. Nisam ga znao otprije, nazvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja. Doista. Budući da sam odvjetnik, jasno mi je što je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamijenila na prijemu. Takve stvari su nevjerojatne”, govori Zorić.

Neće tražiti nikakvu satisfakciju od države

Greška je tim nevjerojatnija što je prezime njegove tetke specifično, njemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamijenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.

“Moja tetka je bila u Domu u Dicmu u kojem je imala najbolju skrb. Čim je dobila temperaturu, poslali su je u splitsku bolnicu gdje je testirana i utvrđeno je da je negativna na covid. Rečeno je da ima upalu pluća i da je bolje. No, nekoliko dana kasnije stigla je informacija da je preminula. Organiziram sprovod jer tu sam u Zagrebu, ne mogu ni ja nikuda u tom periodu, sve do jučer. Poduzeli smo sve da se tijelo otpremi, vrlo je komplicirano kad je riječ o drugoj državi. Sve je obavljeno i eto”, kaže Zorić i informira nas kako je tetka bila smještena na pulmološkom odjelu splitskog KBC-a.

Neće, kako veli, tražiti nikakvu satisfakciju od države. Njegova tetka živjela je u Zagrebu i bila je vitalna do prije dvije godine, kada ju je udario auto. Potom joj se zdravlje počelo pogoršavati, postala je dementna, pa je smještena u Dom. Iz Doma u Dicmu otpremljena je u splitsku bolnicu, dok je žena za koju je zamijenjena u bolnicu stigla iz Doma u Seget Vranjici. Jučer je Zorićeva tetka poslana u Dom u Seget Vranjici, gdje je osoblje odmah shvatilo da to nije njihova korisnica. Ona je pokopana u Grudama.

OGLASI

Loading