Select Page

Grudska Violeta nadmašila Pampers i postala lider na tržištu

Grudska Violeta nadmašila Pampers i postala lider na tržištu

Regionalno poznata grudska tvrtka Violeta uvjerljivo je pretekla svjetskog giganta Procter & Gamble u prodaji pelena u Bosni i Hercegovini i time postala tržišni lider kad je u pitanju tržište ove države.

Euromonitor u svojim analizama donosi podatak da je tvrtka Violeta lani držala 49 posto tržišta pelena za djecu i odrasle u BiH, i bila je znatno ispred firme Procter & Gamble koja je sa svojim brendom Pampers držala 38 posto tržišta. Poznato je da je Violeta otprije poznata kao vodeća u proizvodnji i prodaji papira za upotrebu u domaćinstvu ali ovo je dokaz da da su lideri i u još jednom tržišnom segmentu, piše ABCportal.info.

Prema izvještaju Euromonitora Violeta u posljednje vrijeme postala popularniji izbor zbog rastuće osjetljivosti stanovništva na cijene što je u konačnici dovelo do potrošačke naklonosti na bh tržištu i preotimanju liderske pozicije jednom takvom poznatom svjetskom brendu kakav je Pampers. Violeta je pokazala da je moguće nositi se i sa svjetskim gigantima, pa je BiH postala jedna od rijetkih država u kojima u ovom segmentu tržišta jedna domaća firma ima dominaciju na tržištu.

abcportal.info

OGLASI

Loading