Select Page

Hasanbegović otkrio razlog raspuštanja Povjerenstva: Staziću poručio da je promašio meritum

Hasanbegović otkrio razlog raspuštanja Povjerenstva: Staziću poručio da je promašio meritum

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović na Odboru za informiranje, informatizaciju i medije iznio je razloge za razrješenje Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije.
Kaže da je u Povjerenstvu bilo slučajeva sukoba interesa. ‘Znalo se reći: kada dođu vaši onda ćete dobiti’, kazao je.

Objašnjava da su u 2016. sredstva za neprofitne medije trebala narasti na šest milijuna kuna. ‘Za 2015. sredstva su dodijeljena, ovo je nova proračunska godina. Imat ćemo novu medijsku strategiju’, kaže ministar.

Naglašava kako nema potrebe za nastavkom novčanog podupiranja neprofitnih medija preko ministarstva kulture.

Nenad Stazić kazao mu je kako ne može mijenjati strategiju. ‘Možete donositi odluke, ali moraju biti zakonite. Odluka o razrješenju Povjerenstva nije bila zakonita. Morate povući odluku jer je odluka nezakonita’, rekao je Stazić. Na to mu je Hasanbegović odgovorio: ‘Mislim da ste promašili meritum’.

Podsjetimo, Hasanbegović je Povjerenstvo razriješio 27. siječnja. Tu je odluku tada objasnio najavivši da će Vlada i Ministarstvo kulture, sukladno svojoj politici, kreirati potpuno novi pristup prema medijima, a posebice prema koncepciji potpore neprofitnim medijima. O razrješenju Povjerenstva trebalo je biti riječi i na sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanosti i kulturu 1. veljače, no ona se nije održala zbog nedostatka kvoruma.

Na pitanje kako komentira prosvjed i zahtjev za njegovom ostavkom koji je Vladi i premijeru predala inicijativa Kulturnjaci 2016, ministar je kratko odgovorio: ‘Ništa, neka cvate tisuću cvjetova, rekao bi Mao Ce Tung.’

Dnevnik..hr

OGLASI

Loading