Select Page

Haško tužiteljstvo traži vraćanje Šešelja u pritvor

Haško tužiteljstvo traži vraćanje Šešelja u pritvor

TUŽITELJSTVO Haškog suda zatražilo je danas vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor, odnosno poništavanje odluke o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

Tužiteljstvo je ocijenilo kako Šešeljevo ponašanje na slobodi, odnosno svakodnevne provokacije koje upućuje otkako se vratio u Srbiju, “potkopavaju temelje odluke o njegovu privremenom puštanju na slobodu”.

Zdravlje mu ipak nije prepreka

“Sudsko vijeće bi trebalo poništiti prvotnu odluku o Šešeljevom privremenom puštanju na slobodu i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi se razmotrilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u njegovom slučaju”, navelo je između ostalog Haško tužiteljstvo u svom zahtjevu sudu.

Tužiteljstvo također navodi kako je Šešelj na slobodu pušten radi narušenog zdravlja, odnosno iz humanitarnih razloga, te su u skladu s tim doneseni minimalni uvjeti njegova puštanja na slobodu. No, ispostavilo se da teško zdravstveno stanje nije prepreka Šešeljevim neprekidnim provokacijama i vrijeđanju žrtava.

“Šešeljevo ponašanje dokazuje da su, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje, potrebni stroži uvjeti puštanja”, navodi Tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je upozorilo i na Šešeljeve izjave kako se ne planira vratiti u Haag, iako je jedan od uvjeta za njegovo puštanje na slobodu bio taj da će se vratiti u Haag čim ga sud pozove.

Iz svega navedenoga, jasno je kako su šanse za novo Šešeljevo puštanje na slobodu, uspije li ga sud vratiti u Haag – minimalne, budući da je već jednom izigrao povjerenje Haškog suda i na račun zdravlja se uspio vratiti u Srbiju kako bi ondje iznova širio velikosrpske ideje.

index.hr

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading