Select Page

Haško tužiteljstvo traži vraćanje Šešelja u pritvor

Haško tužiteljstvo traži vraćanje Šešelja u pritvor

TUŽITELJSTVO Haškog suda zatražilo je danas vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor, odnosno poništavanje odluke o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

Tužiteljstvo je ocijenilo kako Šešeljevo ponašanje na slobodi, odnosno svakodnevne provokacije koje upućuje otkako se vratio u Srbiju, “potkopavaju temelje odluke o njegovu privremenom puštanju na slobodu”.

Zdravlje mu ipak nije prepreka

“Sudsko vijeće bi trebalo poništiti prvotnu odluku o Šešeljevom privremenom puštanju na slobodu i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi se razmotrilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u njegovom slučaju”, navelo je između ostalog Haško tužiteljstvo u svom zahtjevu sudu.

Tužiteljstvo također navodi kako je Šešelj na slobodu pušten radi narušenog zdravlja, odnosno iz humanitarnih razloga, te su u skladu s tim doneseni minimalni uvjeti njegova puštanja na slobodu. No, ispostavilo se da teško zdravstveno stanje nije prepreka Šešeljevim neprekidnim provokacijama i vrijeđanju žrtava.

“Šešeljevo ponašanje dokazuje da su, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje, potrebni stroži uvjeti puštanja”, navodi Tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je upozorilo i na Šešeljeve izjave kako se ne planira vratiti u Haag, iako je jedan od uvjeta za njegovo puštanje na slobodu bio taj da će se vratiti u Haag čim ga sud pozove.

Iz svega navedenoga, jasno je kako su šanse za novo Šešeljevo puštanje na slobodu, uspije li ga sud vratiti u Haag – minimalne, budući da je već jednom izigrao povjerenje Haškog suda i na račun zdravlja se uspio vratiti u Srbiju kako bi ondje iznova širio velikosrpske ideje.

index.hr

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading