Select Page

HDZ predstavio listu za europske izbore, Željena Zovko na 4. mjestu

HDZ predstavio listu za europske izbore, Željena Zovko na 4. mjestu

HDZ je na sjednici predsjedništva potvrdio 12 imena na listi te stranke za europske izbore.

Na listi nema Gabrijele Žalac, ali ni Marijane Petir za koju se nagađalo da bi se mogla naći na listi HDZ-a.

Nositelj HDZ-ove liste je Šeksov posinak

Nositelj HDZ-ove liste je, kako neslužbeno doznaje N1, Karlo Ressler, Šeksov posinak, Plenkovićev savjetnik i autor programa HDZ-a za europske izbore, na drugom mjestu je aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica.

Na trećem mjestu je saborski zastupnik Tomislav Sokol, na četvrtom Željana Zovko, europarlamentarka, a na petom zastupnica i bivša glasnogovornica vlade Sunčana Glavak.

Slijede Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa Marijana Balić, župan šibensko-kninski Goran Pauk, državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, šef regionalne Razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan brodsko-posavski Danijel Marušić te na posljednjem mjestu pomoćnik glavnog tajnika Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir Stjepan Adanić.

Plenković: Naš program ima pet poglavlja
U središnjici HDZ-a završio je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojima je prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a održana je i sjednica Središnjeg odbora na kojoj su utvrđeni program i strategija za europarlamentarne izbore.

Naš program ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa, rekao je Andrej Plenković.

Poručio je da se nastavlja s postignućima zacrtanima u programu Vlade RH te da program ima sigurnosnu dimenziju, odraditi sve što je potrebno za članstvo u Schengenu, kako bi uspjehe na gospodarskom i socijalnom planu bili kroz par godina na uvođenje eura, prenosi Index.hr.

Govoreći o pozitivnim utjecajima članstva u EU, Plenković je poručio: Pelješki most ostat će trajni spomenik na prvih sedam godina članstva EU.

Nahvalio Šeksovog posinka
Plenković je predstavio kandidate, a posebno je nahvalio nositelja liste Karla Resslera.

Potpredsjednik mladeži EPP, moj suradnik i savjetnik zadnjih nekoliko godina, pravnik je, angažiran na ključnim pitanjima realizacije programa Vlade i aktivnostima u stranci. Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ želi s ovakvim programima poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem, mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost. Uvjeren sam da će on to povjerenje pravdati, rekao je Plenković.

Ressler, koji je, podsjetimo, posinak Vladimira Šeksa, zahvalio se na povjerenju. Istaknuo je kako je rođen nekoliko mjeseci nakon osnivanja HDZ-a, ali da s ovakvom listom stranka može predstaviti članovima i biračima u svim djelovima Hrvatske koji je program za iduće petogodišnje razdoblje. Ono što je važnije je da imamo odgovore za izazove s kojima se suočavamo, rekao je Ressler i rekao da će pokazati kolika je razlika između odgovornostim, znanja i kompetencije s jedne strane te svih suprotnih karakteristika s druge.

Iako se spekuliralo da će na listi biti i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je ipak odlučila drugačije.

Na pitanje je li razočarana, Žalac je odgovorila: Ni najmanje.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading