Select Page

Hrvatska bez Mirka Alilovića na olimpijskim kvalifikacijama

Hrvatska bez Mirka Alilovića na olimpijskim kvalifikacijama

Izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić u ponedjeljak je objavio skraćeni popis od 20 igrača koji kandidiraju za nastup na kvalifikacijskom turniru za OI koji će biti održan u Danskoj, a na njemu nema dugogodišnjeg prvog reprezentativnog vratara Mirka Alilovića.

“Obavio sam razgovor s njim. Rekao je kako iz osobnih razloga nije spreman te poštujući njega i njegovu odluku odabrali smo još jednog vratara. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića”, pojasnio je svoju odluku izbornik Željko Babić.

Hrvatske rukometaše na turniru u Danskoj (8 – 10. travnja), osim s reprezentacijom domaćina, čekaju i dvoboji s Norveškom te Bahreinom, a nastup u Rio de Janeiru osigurat će dvije prvoplasirane reprezentacije. Dio reprezentativaca će se okupiti 1. travnja u Zagrebu. No, kako je u tom terminu i Final Four SEHA lige u Varaždinu, a na kojem nastupaju čak desetorica igrača s Babićevog popisa, polovica reprezentativaca će se reprezentaciji priključiti u nedjelju, 3. travnja, u Ivanić-Gradu, gdje će se Hrvatska pripremati, baš kao što je to bio slučaj i uoči EP-a u Poljskoj, s kojeg su se hrvatski rukometaši vratili s brončanom medaljom.

“Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozljede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje”, zaključio je izbornik Babić.

Skraćeni popis kandidata za olimpijske kvalifikacije

VRATARI (3):

Ivan Pešić – Meškov Brest

Filip Ivić – PPD Zagreb

Ivan Stevanović – PPD Zagreb

KRILNI IGRAČI (3):

Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce

Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce

Zlatko Horvat – PPD Zagreb

KRUŽNI IGRAČI (3):

Ilija Brozović – Kiel

Krešimir Kozina – Flensburg-Handewitt

Marino Marić – Melsungen

VANJSKI IGRAČI (11):

Marko Kopljar – Barcelona

Luka Šebetić – PPD Zagreb

Denis Buntić – Vive Tauron Kielce

Igor Karačić – Vardar

Luka Cindrić – Vardar

Domagoj Duvnjak – Kiel

Domagoj Pavlović – PPD Zagreb

Marko Mamić – Dunkerque

Ivan Slišković – Veszprem

Jakov Gojun – Fuechse Berlin

Stipe Mandalinić – PPD Zagreb

OGLASI

Loading