Select Page

Hrvatska napada s Pjacom i Kalinićem, Ćorić i Ćaleta-Car čekaju debi

Hrvatska napada s Pjacom i Kalinićem, Ćorić i Ćaleta-Car čekaju debi

 

HRVATSKA reprezentacija večeras od 20:30 sati igra prvu od dvije planirane provjere uoči odlaska na Euro u Francusku. Utakmica se igra u Koprivnici, a protivnik je 156. reprezentacija svijeta Moldavija.

Hrvatska je već jednom igrala protiv Moldavije, 24. svibnja 2008. godine u Rijeci, a slavila je pogotkom Nike Kovača 1:0.

S obzirom da bivši trener Lokomotive Ante Čačić ne može računati na glavne zvijezde, Hrvatska će istrčati u Koprivnici u šarenom sastavu, a priliku će sasvim sigurno dobiti novopečeni reprezentativci Ante Ćorić, Marko Rog i Duje Ćaleta-Car. Čačić je najavio Strinića i Vrsaljka na bekovima, a ostatak nije želio otkriti. U napadu bi priliku trebali dobiti i Andrej Kramarić i Duje Čop koji se bore za mjesto na Euru pored Mandžukića i Kalinića te Pjacu koji bi također mogao dobiti priliku dokazati se protiv Moldavaca od prve minute, zajedno sa suigračem iz Dinama Domagojem Antolićem. Badelj i Brozović trebali bi donijeti sigurnost u sredini dok nema Modrića i Rakitića.

Malo jači trening protiv Moldavije

Čačić je već u najavi utakmice najavio tko će sigurno krenuti od prve minute.

“Sve što smo zacrtali, to smo i napravili. Svjedoci ste da smo imali stvarno dobre uvjete, odradili smo dobre treninge. Atmosfera je dobra, a sutra nas čeka jedan jači trening – utakmica s Moldovom. Tada će nam jedan od zadataka biti vidjeti kako funkcionira obrambena linija sa Strinićem na lijevoj strani, Ćorlukom i Vidom kao stoperima te Vrsaljkom na desnoj strani. Probat ćemo automatizirati ponešto, a prostor će dobiti igrači koje možemo koristiti u perspektivi. Zamjene ćemo koristiti tako da ne poremete ritam igre”, poručio je Čačić, koji u glavi već ima obris momčadi za Francusku.

“Imam obris momčadi u svojim razmišljanjima, ali pred nama je još nekoliko treninga, kao i utakmica u Koprivnici, te ću čekati utorak navečer i posljednji trening prije roka za prijavu igrača, putnika za Francusku. Neće mi biti lako, svi su potvrdili da su zaslužili biti ovdje, ovo je najbolje što Hrvatska ima. Nažalost, ne možemo svi biti na Europskom prvenstvu”, rekao je Čačić.

Drugi dio priprema na rasporedu je 29. svibnja kada će reprezentacija otputovati u Rovinj, a Čačić 31. svibnja mora objaviti konačan popis od 23 igrača za Euro.

index.hr

OGLASI

Loading