Select Page

Hrvatska prije 10 godina srušila Mađare u finalu i uzela svjetski naslov

Hrvatska prije 10 godina srušila Mađare u finalu i uzela svjetski naslov

U Australiji 2007. Hrvatska je do zlatne medalje došla preko Srbije u polufinalu i Mađarske u finalu, deset godina kasnije Srbiju smo ponovno pobijedili, na redu je Mađarska.

Deset godina kasnije ponovno će u finalu Svjetskog prvenstva igrati Hrvatska i Mađarska, u subotu u 20:30.

Povijesnog 1. travnja 2007. godine u australskom Melbourneu momčad Ratka Rudića napravila je podvig i srušila Mađare s 9:8, čime je Hrvatska prvi i jedini put do sada postala svjetski prvak. Tada je minutu i 34 sekunde prije kraja Pavo Marković zabio gol za 9:8, a Hrvatska se do kraja uspjela obraniti i bez poraza osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Hrvatsku je do prvog svjetskog naslova vodio legendarni Ratko Rudić s kojim smo još uzeli zlato na Olimpijskim igrama u Londonu, te europsko zlato u Zagrebu.

Hrvatska je startala pobjedom nad Južnom Afrikom (13:5), nakon čega je u skupini svladala još Australiju (10:9) i SAD (10:8). Osvajanjem prvog mjesta u skupini plasirala se izravno u četvrtfinale, a tamo dobila Rusiju (13:3) i time najavila lov na medalju.

I onda polufinale i velika pobjeda nad Srbijom (10:7) za tada prvo finale u povijesti. Zanimljivo, Srbija je svladana prije deset godina i sada u polufinalu, a u finalu su tu ponovno Mađari.

U međuvremenu je Hrvatska izgubila finale 2015. od Srbije (11:4) pa će večeras s ulogom svjetskog doprvaka igrati protiv domaćina turnira, koji je u Rusiji prije dvije godine ispao u četvrtfinalu od Italije (8:7).

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading