Select Page

Hrvatska protiv Švicarske u uvertiri za susrete u Ligi nacija

Hrvatska protiv Švicarske u uvertiri za susrete u Ligi nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija u 20.45 u St. Gallenu sa Švicarskom igra prijateljsku utakmicu koja će biti uvertira dvama uzastopnim susretima u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić na službenoj je konferenciji za novinare dan uoči utakmice ponovio kako će dvoboj biti prilika za igrače koji dosad nisu imali veliku minutažu u najboljoj vrsti.

– Ova utakmica je prilika za igrače koji do sada nisu imali puno minuta u reprezentaciji, a nameću se dobrim igrama u svojim klubovima. Međutim, ne mislim da je utakmica nevažna, dapače jako je važna, moramo dati sve od sebe, odigrati dobro i pripremiti se za ono što nas čeka u Ligi nacija. U svakom slučaju, Švicarci su težak protivnik, respektiramo njihovu snagu. Morat ćemo biti puno bolji nego što smo bili u Portugalu da bismo izvukli dobar rezultat, rekao je Dalić koji je svjestan da se u momčadi još uvijek događa svojevrsna smjena generacije.

Ante Rebić nije s reprezentacijom jer je ozlijeđen i neće biti na raspolaganju Daliću za listopadske akcije. Umjesto njega pozvan je Mislav Oršić. Nema ni Ivana Rakitića koji se prije mjesec dana oprostio od reprezentacije pa tako neće zaigrati protiv momčadi iz zemlje u kojoj je rođen.

Ostali reprezentativci odazvali su se Dalićevu pozivu, a nakon skoro godinu dana sa suigračima je i Luka Modrić.

Kod Švicaraca nema Xherdana Shaqirija. Igrač Liverpoola je pozitivan na koronavirus.

OGLASI

Loading