Select Page

Hrvatska spremna za Argentinu, izbornik tvrdi: “Riješio sam sve dileme, bit će malih promjena”

Hrvatska spremna za Argentinu, izbornik tvrdi: “Riješio sam sve dileme, bit će malih promjena”

vojbi više nema, Hrvatska je spremna za Argentinu, a Zlatko Dalić ima postavu s kojom će istrčati na travnjak u Novgorodu.

“Riješio sam sve dileme. Kao što sam i najavio, bit će nekoliko promjena u taktici i postavi, ali ne mnogo jer smo bili dobri i organizirani protiv Nigerije. Nije vrijeme za velike promjene, držat ćemo se svog stila i pokušati pokazati kvalitetu. Argentina je među najboljim momčadima svijeta i to poštujemo, no poštujemo i sebe. Bit će to sjajna utakmica i veliki izazov, stoga moramo vjerovati u sebe.”

Hrvatski izbornik svjestan je kako je Argentina kvalitetan protivnik, ali i dodaje kako je to za Hrvatsku najlakša utakmica u skupini. Argentina je ipak ta koja može ovdje puno više toga izgubiti, čak i mjesto u osmini finala.

“Ne mislim da je Argentina najlakši suparnik u skupini, nego da je nama ovo najlakša utakmica. Radi se o srazu velikih momčadi i reći ću igračima da uživaju u nogometu, u svakoj minuti, jer igraju protiv Messijeve Argentine. Nemamo što izgubiti i možda je na nama manji pritisak, no znamo što nas je činiti, za prolazak skupine moramo pobijediti ili Argentinu ili Island. Nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti.”

Na pitanje kako zaustaviti Lea Messija, odgovaraju svi izbornici na ovom Prvenstvu, pravog odgovora nema.

“Slažem se s ocjenom da je Messi najbolji igrač svijeta i nitko ga ne može čuvati jedan-na-jedan, moraju ga čuvati naša formacija i naša igra, kako bismo ga odsjekli od lopte. S druge strane, ne smijemo pasti u zamku čuvanja samo Messija, moramo biti kompaktni u bloku te potom kretati prema naprijed onako kako znamo. Mi se ne možemo braniti kao Island jer nemamo takve igrače i to nije naš stil. Naravno, kada se budemo morali braniti, to ćemo činiti.”

Dalić ima veliko povjerenje u svoje igrače.

“Imam bezgranično povjerenje u svoje igrače. Žao mi je što je došlo do ‘slučaja Kalinić’, no to je sada prošlo i idemo dalje. Usredotočeni smo na Argentinu i trebat će se mnogo toga poklopiti za dobar rezultat, a koliko god da nam je ishod važan, moramo uživati u nogometu kako bismo pokazali svoje sposobnosti.”

Hrvatska je u Rusiji dobro primljena, a izbornik je iznimno zadovoljan uvjetima i svime što ju je dočekalo na ovom SP-u.

“Od prvog dana u Rusiji naši su dojmovi isključivo lijepi. Prekrasni su svi stadioni, dobrodošli smo na svakom koraku i domaćinima upućujem samo pohvale i čestitke. Bilo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a naš je prvi cilj proći skupinu. Uspijemo li, nećemo birati suparnike – mi moramo samo pobjeđivati. Sve je u našim rukama.

Hrsport.net

OGLASI

Loading