Select Page

Hrvatska u polufinalu Davis kupa!

Hrvatska u polufinalu Davis kupa!

Hrvatska teniska vrsta pobijedila je u četvrtifnalu Davis kupa u Torinu Italiju s 2-1 i plasirala se u polufinale, gdje ih u petak u Madridu čeka bolji iz dvoboja Kazahstan-Srbija.

Pobjednički bod Hrvatskoj donio je par Nikola Mektić – Mate Pavić koji je slavio protiv Fabija Fogninija Jannicka Sinnera sa 6-3, 6-4 za sat i 20 minuta igre.

Hrvatska će ovo biti peto polufinale u Davis kupu, uz dva osvojena naslova.

Prije samog meča, talijanski izbornik Filippo Volandri odlučio je Simonea Bollelija zamijeniti sa Sinnerom. 

Pavić i Mektić su meč počeli samouvjereno i suvereno, kao najbolji svjetski par, pa je već u četvrtom gemu došlo do oduzimanja servisa.

Hrvatski par je kod 5-2 propustio čak pet set-lopti, ali su gem kasnije, na svoj servis, realizirali šestu.

Nikola i Mate su na dominantan način prolazili kroz svoje servis-gemove, dok su početni udarci Talijana stalno bili pod pritiskom.

To se isplatilo u sedmom gemu drugoga seta, kada Fognini radi dvostruku pogrešku kod servisa za 4-3, a splitsko-zagrebačka kombinacija je završila posao servisima.

U tri meča u Torinu, Pavić i Mektić nisu na svoje servise dopustili nijednu “break-loptu”.

Ranije je deseti tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner pobijedio Marina Čilića s 6-3, 6-7 (4), 3-6, a u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo je svladao Lorenza Sonega sa 7-6 (2), 2-6, 6-2.

U sva četiri međusobna okršaja ovih dviju reprezentacija rezultat je bio tijesan za pobjednika, a samo je u Rimu 2001. odluka pala i prije petog meča.

U Dubrovniku 2008. Mario Ančić je svladao Simonea Bollelija za 3-2, a u Torinu 2013. Fognini je nakon pet setova bio bolji od Ivana Dodiga. U Torinu su presudili parovi

OGLASI

Loading