Select Page

Hrvatske košarkašice porazom otvorile kvalifikacije

Hrvatske košarkašice porazom otvorile kvalifikacije

Košarkašice Hrvatske izgubile su na startu kvalifikacija za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2017. godine u Češkoj.

U rasprodanoj sportskoj dvorani Sporthallen Zuid u Amsterdamu bolja je bila domaća ekipa Nizozemske sa 76-67 (11-16, 11-17, 24-16, 30-18)

Prvo poluvrijeme nije nagovještalo da će krajnji rezultat biti u korist domaće momčadi, jer se na odmor otišlo s +11 za hrvatske košarkašice. Kobne su bile posljednje dvije četvrtine u kojima Nizozemska postiže 54 koša, a Hrvatska “samo” 34.

Utakmicu je presudio veliki broj izgubljenih lopti od strane Hrvatske, a to su Nizozemke znale iskoristiti u čak 19 navrata. Naime, toliko su na utakmici imale kontri za postizanje laganih koševa. Još jedan podatak upada u oči, a to su asistencije. Nizozemska ih je imala čak 21, a Hrvatska je ostala na deset što također dovoljno govori o večerašnjem načinu igre hrvatskih košarkašica.

Najefikasnije u redovima gostiju bile su I. Ciglar sa 19, te J. Ivezić sa 14 koševa. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupila je Ana-Marija Begić koja je za nešto manje od osam minuta provedenih na parketu uspjela skupiti dva skoka i napraviti tri prekršaja.

Inače, u ovoj skupini B Francuska je kao domaćin slavila protiv Estonije koja je sljedeći protivnik Hrvatskoj.

Posušje.net

OGLASI

Loading