Select Page

Hvala ti Bože na Hercegovini

Hvala ti Bože na Hercegovini

Bon od 2 km, želim donirati za djevojčicu, dobila sam poruku – objašnjavala je gospođa ispred mene teti na kasi. I obje su imale osmijeh poput tvog djevojčice. I ja sam se nasmijala dok sam ponosno gledala nepoznatu gospođu velikog srca. Bio je to jedan od onih trenutaka kada bi mogao od sreće zaplakati, dok pokušavaš ostati suzdržan. Toliko ljubavi u par sekundi u trgovačkom centru. Sve zbog tebe.

Velika su hercegovačka srca ovih dana. Da budeš ponosan. Kada budeš malo starija shvatit ćeš da su u cijeloj ovoj krizi ljudi još ljudi, i da nisu zaboravili da trebamo jedni druge. Kada budeš malo starija shvatit ćeš da se povezemo kada treba, i onda kada smo daleko. Čudesno predivna smo zemlja.

Puno je malih velikih ljudi. Puno je predivni nepoznatih ljudi,a nisu ni svjesni da nas Bog još čuva samo zbog njih. Puno je njih zbog koji sunce još jače grije, iako im imena neće ostati zapamćena, a trebala bi.

Zato molim te budi dobro, kao naš Petar, kao mnogi mali Petri i Ane.
Kažem ti, diše za tebe ovaj nas narod.

Ponekad se pitam kako bi opisala svoju zemlju strancima.
Rekla bi “moj narod ima srce i dušu. Moj narod razumije i suosjeća. Moj narod pomaže i kada sam nema…”

Zato djevojčice malena budi dobro za nas, za tetu iz trgovačkog centra, za ljude iz kafića ,za dječaka koji je ubacio novac za tebe.

Najviše budi dobro zbog toga jer je život pred tobom. A on ti je čudesno lijep, kada si lijep u sebi. A ti to jesi.

Znam da ćeš k’o Petar naš biti dobro i zahvaliti nam igrajući se u parku sa drugom djecom. Jer je Bog velik, a ti hrabra, a Hercegovina te treba i zaslužuje.

Ponosna sam na tebe maleni anđele i na sve one koji su uz tebe i tvoju obitelj, jer imaju srce veliko k’o cijeli nas kontinent, dok se samo skromno nasmiju i nastave dalje živjeti život pomažući oko sebe. Malena djevojčice sa najljepšim osmijehom, sigurna sam da ćeš pobijediti i smijati se kao nikada dok budemo učili od tebe. Hvala ti Boze na Hercegovini. ❤

Ana Rita dišemo s tobom.

OGLASI

Loading