Select Page

Hvale vrijedna donacija: 3000 KM za kvalitetniji rad odjela djece s posebnim potrebama

Hvale vrijedna donacija: 3000 KM za kvalitetniji rad odjela djece s posebnim potrebama

Odjel djece s posebnim potrebama djeluje u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića preko jednog desetljeća. O kvaliteti rada nastavnog osoblja dovoljno govore želje nemalog broja učenika da i nakon završenog školovanja budu dio ovog razreda.
Uz trud i zalaganje uposlenih, ovom Odjelu nepohodna je nabavka novih ali i zamjena dotrajalih pomagala putem kojih se olakšava izvođenje nastave i usvajanje gradiva.

Upravo zbog toga su se danas ravnatelj središnje OŠ Zvonimir Širić i nastavnica Lidija Miličević, koja radi s djecom s posebnim potrebama te Petar Petric, ravnatelj Boksita i Ivan Jurišić predsjednik Lovačke udruge Milan Mikulić Bikan Vir, sastali s načelnikom Antom Begićem, kako bi kroz zajednički nastup potpomogli opremanje Odjela.

U tu svrhu navedena lovačka udruga, Rudnici boksita i Općina Posušje, kako je rečeno, donirat će po 1.000 kovertibilnih maraka. Na vrhu popisa potreba je nabavka posebne tipkovnice, širokog zaslona i računala kojim bi se olakšala komunikacija učenika i nastavnika te laptopa za izvođenje interaktivnih sadržaja. Također, u planu je nabava i još nekih didaktičkih pomagala kojima će se unaprijediti izvođenje nastave.

Ovo je samo dio potreba i planova za razvoj Odjela koji skrbi za najranjiviju skupinu učenika u našoj zajednici. Stoga pozivamo sve tvrtke i pojedince koji žele pomoći pri nabavci opreme i poboljšanju rada, da svoje svoje donacije uplate na žiro račun Općine Posušje 3382002200101010 kod Unicredit banke d.d., s naznakom: „Donacija za Odjel djece s posebnim potrebama – OŠ Ivana Mažuranića“

Još treba reći kako su ravnatelj Zvonimir Širić i nastavnica Lidija Miličević zahvalili svim dosadašnjim podupirateljima, a posebno maturantima koji prigodom proslave mature gotovo redovno jedan dio sredstava odvajaju za nabavku opreme za rad Odjela.

OGLASI

Loading