Select Page

INTERVJU: Anica Čutura najavljuje derbi s Brotnjom!

INTERVJU: Anica Čutura najavljuje derbi s Brotnjom!

Ženski nogomet u Bosni i Hercegovini na puno je nižim granama od muškog, ali ipak malim koracima ide naprijed.

Klub koji od svoga osnivanja 2017. godine napreduje u svakom smislu iz godine u godinu je ŽNK Inter iz Posušja. Ekipa je to koju krasi fairplay, borbenost, gostoljubivost, korektnost… U posljednje dvije sezone ostao je za bod “kratak” ulasku u Premijer ligu BiH.

Anica Čutura strastvena je nogometašica ŽNK Inter iz Posušja koja je od samog osnivanja i početka uz klub s Mokrog Doca. A nakon što je Kristina Maras prestala igrati nogomet, preuzela je i kapetansku traku.

Što nosi sa sobom i je li velika odgovornost biti kapetan kluba?

Pa naravno da je velika odgovornost pogotovo kada ste klub koji je konstantno pri vrhu i od kojeg se svake sezone očekuje što bolja igra za ulazak u veći nivo natjecanja. Svaki kapetan treba i u najtežim trenucima podizati svoje suigračice i biti i na terenu, a i izvan njega stup podrške i tu kada god zatreba.

Prošle sezone klub je napustilo nekoliko odličnih igračica, ali usprkos tome i dalje ste u vrhu?

Da, tako je. Možda je otišlo nekoliko krucijalnih igračica, ali srećom imali smo dosta djevojaka koje su jedva čekale svoju priliku da se nametnu treneru u prvih 11. Svojim trudom, a eto i srećom i trenerovim znanjem upravljanja uspjele su pa i dalje stojimo pri vrhu prve lige.

Ove nedjelje pred vama je utakmica u Čitluku protiv Brotnja. Što možemo očekivati?

Pa možete očekivati borbenost, ali naravno kao i u svaku utakmicu ulazimo samo sa pogledom na pobjedu. Uz Božju pomoć i pravilno postavljanje nadamo se da će tri boda otići s nama kući. Trudili smo se analizirati sve greške na zadnjoj utakmici i nadamo se kako ćemo opravdati ulogu favorita.

Kako je biti žena u nogometu?

Pa znamo svi da smo u nogometnom svijetu znatno ispod muškog nogometa, te da se ne stavlja baš nekakav znatan naglasak na nas, kao ni na ženski nogomet u svijetu općenito. Ženski nogomet ne uživa istu razinu popularnosti kao muški, ali nastojimo ne dopuštati da nas to pokoleba i unazadi u ispunjenju naših ciljeva.

Derbi 6. kola Prve ženske nogometne lige Federacije BiH na rasporedu je ove nedjelje na Čitlučkim Barama s početkom u 15.15 sati.

OGLASI

Loading