Select Page

Ispraćaj planinarske godine usponom na Zavelim (1346 m)

Ispraćaj planinarske godine usponom na Zavelim (1346 m)

Zadnju nedjelju u ovoj godini i blagdan Svetog Ivana i Svete obitelji, odlučili smo ispratiti jednim ugodnim usponom na Zavelim.

Lijepo i toplo vrijeme,dobra volja, a prije svega učinkovita detoksikacija nakon blagdanskih dana, dovoljan su razlog da izađemo iz kuća i provedemo dan u prirodi. Oko 9:30, krenuli smo iz sela Podzavelim, laganim hodom prema vrhu. Neuobičajeno lijepo i toplo vrijeme, vedro nebo bez oblačka, ugodno društvo, razgovor i vrlo brzo smo blizu vrha.

Malo ispod samog vrha, nailazimo na poznato nam društvo – još jednu skupinu planinara iz Posušja. Nakon kratkog razgovora i pozdrava, krećemo na vrh, a na vrhu još jedno poznato lice – kolega iz planinarskog društva „Orlova stina“ iz Tomislavgrada.Tu razmjenjujemo dojmove, uživamo u pogledu, slikamo se… Spuštamo se u podnožje ispod vrha gdje uzimamo kratki predah i doručkujemo. Poslije doručka, laganim hodom vraćamo se do sela i odlazimo kući. Za kraj uspješne planinarske godine, ostalo nam je samo poželjeti svim ljudima dobre volje, a posebno kolegama planinarima, sve najbolje u Novoj 2016. godini , te što više lijepih izleta i vrhova, dobrog druženja, lijepog vremena i dobrih vidika… i naravno, ono najvažnije, da ste zdravi i veseli.

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading