Select Page

Ivica Pavković o odlasku Valentina Inzka: “27.05.2021. godine je veliki dan za sve narode i građane u BiH!”

Ivica Pavković o odlasku Valentina Inzka: “27.05.2021. godine je veliki dan za sve narode i građane u BiH!”

Povodom odlaska visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka i imenovanje novog visokog predstavnika Christina Schmidta komentar za posusje.info dao je Ivica Pavković, zastupnik u Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine.

Evo što je što je rekao Pavković za naš portal:

„Jučerašnji dan je velik dan za sve narode i građane u Bosni i Hercegovini. Konačno, nakon 12 godina parazitiranja iz BiH odlazi Valentin Inzko, najveći kočničar razvoja i osoba koja je umjesto smirivanja tenzija, svojim neradom, elementarnim nepoznavanjem prilika u BiH, friziranim izvještajima o BiH u Vijeću sigurnosti UN-a i podilaženjem sarajevskoj čaršiji doprinijela pogoršanju odnosa između tri konstitutivna naroda u BiH.

Nadam se da novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt neće nastaviti putem svog prethodnika, već će svojim djelovanjem doprinijeti stabilnosti, boreći se za vladavinu prava, načela ustavnosti i zakonitosti, posebno uzimajući u obzir pravo svakog od tri naroda u BiH na konstitutivnost i legitimno predstavljanje, a što je zajamčeno svakom od triju narodu Daytonskim mirovnim sporazumom.

Također, vjerujem kako je je gospodin Schmidt zadnji imenovani visoki predstavnik u ovoj državi, jer jedino legitimni predstavnici naroda i građana, uz međusobno uvažavanje i poštivanje različitosti, mogu urediti ovu državu po mjeri svih naroda i građana, kako bi se svaki čovjek, bez obzira u kojem dijelu BiH živio, osjećao sigurno i zadovoljno i Bosnu i Hercegovinu prihvatio kao majku, a ne kao maćehu.“ – zaključuje Pavković.

posusje.info

OGLASI

Loading