Select Page

Iz HNS-a otvoreno: Bošnjačka unitaristička ideologija povlačenjem iz pregovora ugrozila budućnost BiH

Iz HNS-a otvoreno: Bošnjačka unitaristička ideologija povlačenjem iz pregovora ugrozila budućnost BiH

Hrvatski narodni sabor (HNS) smatra kako su bošnjački politički dužnosnici i stranke predvođeni SDA-om, najavljenim napuštanjem pregovora ne samo doveli održavanje općih izbora 2022. godine u pitanje, nego i samu budućnost BiH i njenih institucija.

“Bošnjačka unitaristička ideologija utemeljena na diskriminaciji i nametanju političkih predstavnika ne može se izdići iz svojih uskogrudnih i diskriminirajućih postavki, a kako bi izgradili zajedničku domovinu – državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih stanovnika ove države”, navode iz HNS-a.

Kažu kako u okolnostima najveće političke krize, kada je dijalog stranaka u Federaciji BiH u završnoj fazi i kada smo nadomak potpunog stabiliziranja, nakon blokade državnih institucija od srpskog političkog vodstva, dovodi se u pitanje i funkcioniranje federalnih institucija od bošnjačke političke vlasti.

“Naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice sada imaju kristalno jasnu sliku Tko, zašto i kakvim metodama zadržavanja statusa quo želi ostvariti svoje velikobošnjačke ideologije i zbog čega izlaze iz cjelokupne priče. Hrvatski politički predstavnici okupljeni u Hrvatski narodni sabor ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive Bosne i Hercegovine. Jednako važno, još jednaput ističemo kako ne odustajemo ni od borbe za Ustavom zajamčena prava i ravnopravnosti sva tri naroda u BiH”, izjavili su.

Kažu kako je njihov stav jasan, precizan i nepromjenjiv.

“Pregovori s konačnim dogovorom o svim otvorenim pitanjima nemaju alternativu. Reforma izbornog zakonodavstva mora imati konačan epilog i održivo rješenje gdje će biti stvoreni uvjeti za normalan suživot sva tri naroda i svih stanovnika u BiH, bez diskriminacije i političke majorizacije”, zaključuju iz HNS-a.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading