Select Page

Iz Posušja i Širokog Brijega 100.000 tona boksita za “Aluminu”

Iz Posušja i Širokog Brijega 100.000 tona boksita za “Aluminu”

Predstavnici tvrtke “Alumina” iz Zvornika i Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su suradnju prema kojoj bi ova dva rudnika u 2019. godini trebala isporučiti 100.000 tona rude boksita za potrebe rada zvorničke tvrtke.

Ugovorom, koji je u srijedu potpisan u Zvorniku, rudnik iz Posušja trebao bi isporučiti 60.000 tona rude boksit, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona.

U “Alumini” smatraju da je, kako je priopćeno, veoma važna suradnja s ovim rudnicima jer se tako osiguravaju potrebne količine rude za redovit rad u ovoj tvrtci.

Direktor poslovne oblasti Razvoj i Kontrola kvalitete u “Alumini” Zoran Obrenović rekao je nakon sastanka da su rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega dugogodišnji partneri i da je cilj da se još više razvija suradnja.

Tvrtka “Alumina” već duže razdoblje surađuje s rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega, gdje su izuzetno kvalitetna ležišta boksita, što je veoma bitno s ekonomskog aspekta za poslovanje naše tvrtke, istaknuo je Obrenović, dodajući da će za ispunjenje ovogodišnjeg plana proizvodnje u “Alumini” biti potrebno više od milijun i sto tisuća tona rude boksita.

Direktori Rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega Petar Petric i Stanko Ljubić su rekli da je “Alumina” njihov strateški partner kojem rudu isporučuju duži niz godina i da su zadovoljni suradnjom.

Kako je rečeno na današnjem sastanku, isporuka rude iz Posušja i Širokog Brijega bit će, kako je priopćeno iz “Alumine”, nastavljena već od četvrtka 17. siječnja i odvijat će se po dinamici potpisanog ugovora.

(Fena)

OGLASI

Loading