Select Page

Izbori za Europski parlament: Glasanje u BiH protječe bez velikih gužvi

Izbori za Europski parlament: Glasanje u BiH protječe bez velikih gužvi

U Bosni i Hercegovini u nedjelju su otvorena birališta na kojima hrvatski državljani u našoj zemlji mogu glasati za zastupnike u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske.

Sva birališta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini su otvorena, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

–  Birači dolaze, glasaju, sve je redovno, nema nikakvih problema, nema gužvi. Glasuje se normalno, ne čeka se. Ljudi koji trebaju potvrdu, dobiju je – kazao je konzul.   

Hrvatski državljani u BiH mogu glasati na sedam lokacija: Franjevački međunarodni studentski centar u Sarajevu, Kampus Sveučilišta u Mostaru, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci, Hrvatski kulturni centar “Sv. Franjo” u Tuzli, Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” u Livnu, Osnovna škola “Vitez” u Vitezu, te Školski centar fra Martina Nedića u Orašju.

Hrvatski birači danas četvrti put glasaju na europskim izborima te biraju 12 zastupnika koji će ih idućih pet godina predstavljati u Europskom parlamentu.

Za 12 mjesta u Europskom parlamentu u Hrvatskoj se natječe 25 lista, 23 stranačke i dvije neovisne liste, s ukupno 300 kandidata.

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH za Fenu su ranije potvrdili kako je za ove izbore u Bosni i Hercegovini registrirano oko 100 tisuća aktivno i prethodno registriranih hrvatskih birača.

“Važno je napomenuti kako će i na dan izbora moći glasovati hrvatski državljani koji se nisu aktivno registrirali i nemaju prebivalište u Hrvatskoj. Oni će, kao i do sada, moći glasovati uz potvrdu koju će dobiti na biračkim mjestima”, poručili su iz Veleposlanstva.

Biračka mjesta se zatvaraju u 19 sati.

Prvi rezultati izbora za Europski parlament znat će se večeras u 23 sata, nakon što se zatvore biračka mjesta u Italiji, čiji birači posljednji glasaju.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading