Select Page

Izvanredni hrvatski fizičar Neven Barišić održao predavanje u Mostaru

Izvanredni hrvatski fizičar Neven Barišić održao predavanje u Mostaru

Hrvatski fizičar Neven u sklopu projekta ScienceSquared je studentima i gostima kroz predavanja predstavio važnost tehnologija i materijala za razvoj društva u tehnološkom razdoblju.

„Novi svijet prave znanstvenici i inžinjeri koji guraju stvari prema naprijed, a to će činiti i u budućnosti a ne samo danas“, naveo je prof. Barišić.

Na koncu predvanja prof. Barišić je prikazao nekoliko eksperimenata, te na njihovom primjeru objasnio važnost novih tehnologija i materijala koji će biti i više nego potrebni u razvoju modernog društva.
Neven Barišić, izvanredni je profesor na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te na Institute of Solid State Physics, Technische Universität Wien u Beču. Početkom godine objavio je četiri rada sa suradnicima iz Zagreba koji su objavljeni u najprestižnijim znanstvenim časopisima u svijetu kao što su Nature Communications, Nature Quantum Materials i Science Advances.
Prof. Barišić poručuje mladima da dođu i uživaju u prirodnim znanostima, te da će se baviti temama koje su u izvorištu budućih tehnologija i biti okruženi stručnjacima koji mogu, znaju i žele!
Ovaj projekt kroz europsku komunikacijsku kampanju promiče znanstevna istraživanja koja financira Europsko istraživačko vijeće (ERC).

Posušje.net/Danijela Novaković/Foto: BLjesak.info

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading