Select Page

Izvrsna predstava naziva Bijelo, oduševila je večeras posušku publiku

Izvrsna predstava naziva Bijelo, oduševila je večeras posušku publiku

Riječ je o komičnoj melodrami u kojoj glavni protagonisti, majstor i njegov šegrt povremeno se pokušavaju kroz neobavezan razgovor čuti i razumjeti.

Tu je riječ o klasičnom sukobu dviju generacija, starijeg i iskusnijeg Majstora te prostodušnog i zanesenog Malog. Njih dvojica bez namjere da razgovorom postignu išta konkretno više od privida protjecanja vremena, dotiču se navijačkih mudrovanja i filozofiranja o hrani, ljubavi, ženama, uspjehu i drugim životnim temama te time ipak razabiru poneko zrnce utjehe i životne mudrosti.

To njihovo traganje za međusobnim sporazumijevanjem, kao i namjera da u krajnju liniju oliče stan i obave posao za koji su plaćeni, je prožeto brojnim komičnim situacijama, nesporazumima te životnim egzistencijalnim trenucima. Njihov odnos više nije samo na pukoj razini majstor-šegrt već poprima elemente odnosa otac-sin. Stoga na „Bijelo“ možemo gledati kao na toplu, komičnu i melodramsku priču u kojoj se uvijek i iznova uči kako je naposljetku u životu jedino važno da si dobar čovjek.

Autor ovog dramskog komada je Dubravko Mihanović, dok režijski rad potpisuju Ivan Baranović, Branimir Rakić i Donat Zeko. Također dvojac Rakić i Zeko igraju i glavne likove predstave.

OGLASI

Loading