Select Page

Jozo Kolobarić dobitnik nagrade „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards„ 2022.

Jozo Kolobarić dobitnik nagrade „Šampioni zaštite prirode, BH Green Awards„ 2022.

Dodijeljena nagrada “Zlatna Tisa” u osam kategorija.

Posušje je pobijedilo u kategoriji Građanin/ka mlađi od 35 godina – Jozo Kolobarić.

Kolobarića, početkom trećeg mjeseca, nominirala prof. Gabriela Bešlić – Galja, što je tek otkriveno pri dodjeli u Cazinu.

Svečanost je održana u petak 22. 04. u gradu Cazinu, u prostorijama gradske vijećnice.

Centar za razvoj i podršku (CRP) i ove godine je organizirao kampanju za izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“. Ovogodišnja kampanja realizirana je uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – utjecaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama sudjelovalo 56 nominiranih kandidata iz cijele BiH, za koje je glasalo preko 97.000 građanki i građana.

Priznanja je pobjednicima uručio gospodin Nermin Ogrešević, gradonačelnik Grada Cazina, prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji Gradovi/Općine/Opštine. Nakon uručenih plaketa „Zlatna Tisa“ , organizirano je druženje i koktel sa prisutnim zvaničnicima i domaćinima.

Projekt GreenWorks se realizira u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša.

Projekt financira Europska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim područjima.

OGLASI

Loading