Select Page

Katar želi Olimpijske igre

Katar želi Olimpijske igre
Katar, domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022., najavio je u ponedjeljak kako će se natjecati i za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine.

Olimpijski odbor ove arapske zaljevske države priopćio je kako je Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) podnio zahtjev za pridruživanje fazi kontinuiranog dijaloga o domaćinu budućih Igara.

Do sada su želju za organizacijom OI 2032. iskazali Indija, australska savezna država Queensland i kineski grad Šangaj, a nagađa se i o potencijalnoj zajedničkoj kandidaturi Sjeverne i Južne Koreje.

Katar se do sada neuspješno kandidirao za OI 2016. koje je dobio Rio de Janeiro i Olimpijske igre 2020. u Tokiju koje su zbog pandemije prebačene na iduću godinu.

Kako je za AFP rekao predsjednik Katarskog olimpijskog odbora šeik Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, Katar će još jednom pokušati dobiti organizaciju najvećeg sportskog događaja na svijetu.

Katar je tijekom godina stekao reputaciju izvanrednog domaćina velikih sportskih događaja. Imamo bogato iskustvo i snažnu želju da sport koristimo za promicanje mira i kulturne razmjene, rekao je Al-Thani.

Katar će biti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022., ali ne u tradicionalnom ljetnom terminu, već od 21. studenog do 18. prosinca, javila je Hina.

OGLASI

Loading