Select Page

Kolinda Grabar Kitarović nova predsjednica Republike Hrvatske – Slavlje u Zagrebu i ispod zastave općine Posušje u Savskoj 66

Kolinda Grabar Kitarović nova predsjednica Republike Hrvatske – Slavlje u Zagrebu i ispod zastave općine Posušje u Savskoj 66

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske koje je obradilo gotovo sva biračka mjesta, s osvojenih 50,74% glasova Kolinda Grabar Kitarović nova je predsjednica Republike Hrvatske, a ujedno i prva žena na čelu države u njenoj povijesti.

Drugi krug Predsjedničkih izbora pratila je dobra izlaznost birača. Tako je do 19:00 sati na birališta izašlo gotovo njih 60%. Veliki interes za ove izbore pokazali su i Hrvati u Bosni i Hercegovini. Njih 17.281 s preko 93% glasova podržalo je predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Najveći odziv glasača bio je na biračkom mjestu u Mostaru, gdje se proces glasovanja nije okončao niti u 22:00 kada su iznijeti neslužbeni rezultati DIP-a.

KOL2

Glasači pred biračkim mjestom u Mostaru

Po objavi rezultata, u stožeru HDZ-a, predsjednička kandidatkinja je dočekana gromoglasnim pljeskom i ovacijama. Potom je uslijedilo i prigodno obraćanje: „Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem Hrvatske, BiH, diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, dobra večer svima u ovoj veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobjedu za našu domoljubnu koaliciju i voljenu domovinu.“ „Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu, veselju da. Posao nas čeka. Već večeras idemo raditi za boljitak naše Domovine“- kazala je nova predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

KOL3

Predsjednica RH u obraćanju nakon objave rezultata

Potom je posjetila branitelje koji već više od 80 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Oni su je s veseljem dočekali te su zajednički slavili njezinu pobjedu. U obraćanju braniteljima obećala je da „nitko neće Domovinski rat zvati građanskim ratom..“ „Ovo je moj prvi radni posjet, idemo se proveseliti večeras, a onda idemo raditi odmah za bolju Hrvatsku zajedno! Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas, znam što želite i što tražite, prije svega poštovanje i Domovinski rat kao temelje Hrvatske“.

Zagreb, 12.01.2015 - Kolinda Grabar Kitarovic nakon pobjede na izborima posjetila branitelje u Savskoj

Obraćanje predsjednice u braniteljskom šatoru

Kao zanimljivost istaknimo kako se nova Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u braniteljskom šatoru obratila ispod zastave općine Posušje koju je prilikom nedavnog posjeta podrške braniteljima poklonio Općinski načelnik Branko Bago.

Zagreb, 12.01.2015 - Kolinda Grabar Kitarovic nakon pobjede na izborima posjetila branitelje u Savskoj

opcina-posusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading