Select Page

Komšić: Zatvorit ću ured hrvatskog predsjednika u Mostaru

Komšić: Zatvorit ću ured hrvatskog predsjednika u Mostaru

Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će ukoliko pobijedi na izborima ukinuti Ured člana Predsjedništva, koji je aktualni član Predsjedništva BiH Dragan Čović otvorio u Mostaru.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je u proljeće 2016. godine svečano otvorio Kabinet za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u Mostaru.

“Ne, ne mislim ga koristiti i kada pobijedim ukinut ću ured koji je Čović otvorio”, kazao je Komšić za Klix.ba Još od 1996. godine u Banja Luci postoji kabinet člana Predsjedništva BiH koji dolazi iz RS, a iz Predsjedništva BiH za Klix.ba ranije je potvrđeno da je otvaranje kabineta članova Predsjedništva BiH regulirano članom 14. Poslovnika Predsjedništva BiH. Dragan Čović je u veljači 2016. donio Pravilnik o unutarnjem uređenju Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Izbori će pokazati hoće li spomenuti ured i dalje nastaviti koristiti Čović, ili će Komšić uspjeti u svojoj namjeri.

Bljesak.info

OGLASI

Loading