Select Page

Košarkaši Posušja pobjedom nad Tomislavom nastavili pripreme za novu sezonu

Košarkaši Posušja pobjedom nad Tomislavom nastavili pripreme za novu sezonu

Svoju treću pripremnu utakmicu košarkaši Posušja su odigrali ove subote na domaćem parketu s ekipom iz Tomislavgrada. I pobijedili rezultatom 65:58. Košarkaš Posušja Ante Čutura je kazao da se domaći košarkaši što bolje žele pripremiti za početak sezone. „Prvenstvo počinje 20. listopada i mi idemo dalje s pripremama. Imamo dakle još malo vremena za neke stvari promijeniti“, kazao je Čutura

Ante Baković trener KK Tomislava za naš je radio komentirao subotnju utakmicu. „Utakmica je bila ležernija i opuštenija jer je Posušje ostalo bez trenera, tako da možda ovo nije bio ni realni rezultat“, kazao je trener Baković. Očekivanja koja ima za svoj klub u ovoj sezoni su sredina tablice, za posuški je pak klub kazao da očekuje da će ući u premjer ligu „jer klub to svojim radom i organizacijom zaslužuje“, kazao je trener Tomislava, Ante Baković.

U susret prvenstvu koje započinje 20. listopada ekipa iz Posušja ide spremno, bez velikih promjena i s domaćim snagama. „Nema puno promjena, u novu sezonu ide uhodana ekipa. Mislim da je ova ekipa i više nego dobra da igra kvalitetno ovaj rang natjecanja“, kazao je košarkaš Posušja Ante Čutura.

No jedna stvar je ipak drugačija. U novu sezonu košarkaši Posušja kreću s novim trenerom. „Prva utakmica bez trenera, jer trener Plantak je otišao. Jednostavno Plantak smatra da je tu dao svoj maksimum, željan je bio novih izazova i to je to. Hvala mu za dosadašnji period i dva finala koja nam je priuštio“, kazao je Čutura.

Podsjetimo, početkom prošloga tjedna ostavku na mjesto trenera dao Josip Plantak. U izjavi za portal posuški.info je kazao da ljudi u klubu i sportu će razumjeti njegovu odluku. „Imao sam veliku želju napredovati skupa s KK Posušje i da podignemo klub na još veću razinu u smislu organizacije i rada. Imao sam dosta savjeta u smislu da mi je sigurna plaća i da nastavim raditi u KK Posušje. Mislim da s 32. godine ne želim tako razmišljati, pogotovo kad je košarka u pitanju. Zaključio sam nakon dužeg razmišljanja da i ovom trenutku klub ne ide naprijed kako sam želio i to je glavni razlog mog odlaska“ kazao je između ostalog za posuški.info sada već bivši trener kluba. U klubu nam je rečeno da će novi trener biti poznat večeras na treningu koji će košarkaši imati u gradskoj športskoj dvorani.

Radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading