Select Page

Krađa guma u Posušju, verbalni okršaj u Ljubuškom

Krađa guma u Posušju, verbalni okršaj u Ljubuškom

MUP ŽZH evidentirao je dvije krađe, od kojih je jedna rasvijetljena te kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti, koje je također rasvijetljeno.

PU Posušje rasvijetlila je krađu veće količine polovnih guma, koje su se nalazile odložene u mjestu Nuga. Prijavu o krađi PU Posušje zaprimila je u subotu u 18:20 sati o čemu je odmah izvijestila i susjedne Policijske uprave.

Istu večer na Kupresu je lišen slobode A. I. (48) iz Uskoplja, te je od njega privremeno oduzet kamion kojeg je vozio, a na kome se nalazila utovarena veća količina polovnih guma. A. I. (48) priveden je u PU Posušje gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.

PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. I. (48) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa iz čl. 286. st. 1. KZ-a FBiH.

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti, koje je u nedjelju prijepodne u Klobuku počinjeno na štetu 37-godišnjeg mještanina.

Postupajući po prijavi policijski službenici utvrdili su da je u nedjelju oko 11.00 sati pred obiteljsku kuću 37-godišnjeg mještanina Klobuka došao M. R. (60) iz Imotskog, RH, te je između njih došlo do svađe zbog određenih nerašćišćenih odnosa.

Nadalje, izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je M. R. (60) počinio radnje koje imaju obilježja kaznenog djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH. O svemu navedenom izvješten je dežurni županijski tužitelj.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. R. (60) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH, stoji u biltenu ‘Halo 122′ na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

OGLASI

Loading