Select Page

Kreće nastava u ŽZH: Policajci će paziti na sigurnost školaraca u prometu

Kreće nastava u ŽZH: Policajci će paziti na sigurnost školaraca u prometu

Povodom početka nove školske godine, Uprava policije MUP-a ŽZH zavela je prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „Sigurno do škole“.

Akcija čiji je cilj poboljšanje sigurnosti prometa na cestama posebno u blizini škola, štiteći najmlađu populacija u prometu, provodit će se u razdoblju od 4. rujna godine do 9. listopada 2023. godine.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj djeluje 7 srednjih, 14 osnovnih i 56 područnih škola koje će, u školskoj 2023/2024.godini, prema nepotpunim podacima Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, pohađati ukupno 7234 učenika osnovnih škola, od toga 826 učenika prvog razreda.

U najužem fokusu naših aktivnosti tijekom akcije „Sigurno do škole“ bit će učenici prvih razreda osnovnih škola budući da su isti zbog svoje dobi i zbog nedostatka iskustva najranjivija skupina sudionika u prometu.

Pojačanim policijskim mjerama, posebno u blizini škola, očekuje se smanjenje broja prometnih prekršaja, s tim da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu a posebno onih najmlađih sudionika u prometu, djece školskog uzrasta.

Sve vozače pozivamo da pokažu poseban senzibilitet i razumijevanje prema učenicima, posebice prema „prvašićima“ koji su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Učenicima želimo siguran put od kuće do škole i puno uspjeha u školi, poručuju iz Uprave MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading