Select Page

Krenula gradnja novih 266 metara kolektora u Zagrebačkoj ulici

Krenula gradnja novih 266 metara kolektora u Zagrebačkoj ulici

Nakon što je načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao Ugovor s izvođačem „KTM-BRINA” d.o.o., nastavljeni su radovi na izgradnji kolektora u Zagrebačkoj ulici, koji se realiziraju u sklopu projekta “Rješavanje problema odvodnje na području sjevernog dijela grada, Podsustav 2”. Ukupna vrijednost im je 200.000,00 KM.

Realizacija projektnih aktivnosti će se financirati iz sredstva Federalnog ministarstva prostornog uređenja a na temelju Ugovora o sufinanciranju proizišlog iz Javnog poziva za odabir korisnika Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta za 2023. godinu” i uz vlastito sufinanciranje iz proračunskih sredstava.

Rješavanje problema odvodnje odnosi se na prometnicu koja se proteže od kružnog toka na Ričini prema središtu Posušja, a na kojoj se uslijed velikih količina padalina voda zadržava na kolniku, stvarajući poteškoće vozačima i pješacima.

Općina je krajem prošle godine započela prvu fazu izgradnje kolektora, odnosno linijskog voda fekalne i oborinske kanalizacije ukupne dužine 390 metara te će se realizacijom ovog projekta izgraditi i novih 266 metara kolektora.

Realizacijom ovog projekta osigurat će se okolišno i higijenski prihvatljivo prikupljanje i tretman otpadnih voda.

Također treba napomenuti kako je zbog navedenih radova od 5. lipnja na snazi posebna regulacija prometa u Zagrebačkoj ulici.

Promet će se uz svjetlosnu signalizaciju odvijati naizmjenično jednom trakom, uz mogućnost povremene obustave prometa u intervalima ne dužim od 15 minuta.

Kao alternativni pravac, vozači kamiona, autobusa i prikolica mogu koristiti južnu posušku obilaznicu. Molimo sve vozače koji prometuju ovom dionicom za oprez i razumijevanje.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading