Select Page

Kuglači Posušja na krilima mladog Ive Petrica pobjedili u utakmici ključnoj za treći uzastopni naslov prvaka države

Kuglači Posušja na krilima mladog Ive Petrica pobjedili u utakmici ključnoj za treći uzastopni naslov prvaka države

Ovoga vikenda odigrano je i 20. kolo kuglačke Premijer lige BiH. Naši kuglači ugostili su ekipu ADA iz Banja Luke, izravnog konkurenta Posušju za prvo mjesto tablice kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. Na krilima mladog Ive Petrica, kuglači Posušja izborili su pobjedu rezultatom 6:2.

Ova pobjeda kuglača Posušja znači da posuške kuglače dijeli samo korak do ponovnog naslova prvaka države – treći put uzastopno. „Čitava sezona se doslovno svela na ovu utakmicu. ADA u ovoj sezoni zadnjih devet puta nije izgubila. Ova utakmica nam je bila najbitnija za ponovni naslov prvaka države. Mi imamo još jedno gostovanje kod Zrinskog u Ljubači i domaću utakmicu protiv Posavine. U ove dvije utakmice moramo osvojiti samo bod da bi osigurali naslov prvaka države“, kazao je za naš radio kapetan posuških kuglača Ivan Petric. Do treće titule naslova prvaka kuglači Posušja imaju još samo dva formalna kola. Ekipe Zrinskog iz Ljubače i Posavine su ekipe koje se nalaze na samom začelju tablice kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine, tako da osvajanje još jednog boda je potpuno izvjesno.

Najbolji u jučer odigranoj utakmici u Bagušića kuglani je mladi kuglač Posušja Ivo Petric koji je jučer srušio 666 čunja i dobio reprezentativca Nemanju Galića. „To je jedan fenomenalan rezultat koji se može usporediti sa svjetskim brojkama. Riječ je o sedamnestogodišnjem igraču koji je već u ovoj našoj ligi doista nevjerojatan“, kazao je Iko Petric i pohvalio igru ostatka svoje ekipe.

Bojan Novaković, igrač i predsjednik Kuglačkog kluba ADA iz Banja Luke je kazao da je bilo teško igrati u kuglani u kojoj Posušje još nije izgubilo. „Mi smo došli spremni boriti se jer ova utakmica je bila odlučujuća za prvaka države. Da smo pobjedili bili bi na tablici ispred Posušja. No, Posušje je danas imalo više koncentracije, sreće i bolje su odigrali utakmicu. Zasluženo su pobjedili s 52 čunja razlike. Mi smo odigrali utakmicu sezone, skoro 596 prosjek što nam je drugi rezultat lige. Mi smo zadovoljni jer smo zadržali treće mjesto koje nas drži u utrci za Europu“, kazao je za naš radio Bojan Novaković.

Iduća utakmica za Posušje je ona 21. kola koju će odigrati s ekipom Zrinski iz Ljubače.

Radioposusje.ba (Z. Pišković, foto: Kuglački klub Posušje)

OGLASI

Loading