Select Page

Kuglačima Posušja četvrta prvenstvena pobjeda

Kuglačima Posušja četvrta prvenstvena pobjeda

Kuglači Posušja odigrali su 4. kolo kuglačke premjer lige jučer u Posušju. Protivnik im je bila jako dobra ekipa Rudara iz Kaknja koja ipak nije uspijela izvući pobjedu dvostrukim prvacima države. Tako je Posušje u napetoj utakmici dobilo Rudar rezultatom 5:3. Kapetan posuške momčadi Ivan Iko Petric je kazao da su očekivali dobru utakmicu. „Mi smo znali da će biti vrlo neizvjesmna utakmica jer kad god igramo s Rudarom uvijek je neizvjesno do zadnje kugle. No, ipak su tri boda ostala u Posušju“, kazao je za naš radio Ivan Petric.

I ovoga puta u pojedinačnim rezultatima istaknula su se braća Petric: Ivan Petric je oborio 584 čunja, dok je Pere Petric 554 oborio čunja. „Jesmo mi danas imali najbolje pojedinačne rezultate, no moram i ovaj put kazati da je Bernard Malenica odigrao odlično. Zadnjim kuglama je dobio utakmicu“, kazao je Ivan Petric.

U dosadašnjem djelu lige, ekipa Rudara iz Kaknja je kuglačima Posušja pružila najjači otpor. No, prema riječima Mensura Bajtarevića, tajnika i trenera kuglačkog kluba Rudar iz Kaknja je očekivali su barem izjednačen rezultat. „Mi smo očekivali da ćemo pružiti i jači otpor i izvući barem neriješenu utakmicu. Imali smo priliku do zadnjih nekih desetak hitaca. No, domaćini su bili ovaj put spretniji i konkretniji“, kazao je Bajtarević za naš radio. Ovaj pak klub iduće kolo igra s ekipom Revita iz Banja Luke.  

Iduće kolo kuglačke premjer lige Posušje odlazi u Sarajevo kod ekipe Željezničara. No, prije još jedne prvenstvene utakmice, kuglače Posušja sutra (utorak, 5. listopada) u Otočcu u Hrvatskoj čekaju utakmice Lige prvaka. „U ligi prvaka natječu se prvaci država u kuglanju iz 14 europskih zemalja. Ukoliko budemo među 8 klubova koji će izboriti pobjedu, ulazimo zatim u šesnaestinu lige prvaka“, kazao je Ivan Petric za naš radio. Dodao je da očekivanja imaju. „Mi smo u dobroj formi, dobro igramo i nadamo se dobrom rezultatu. Mislimo da možemo ući u tih osam ekipa, odnosno pobjeda. No, moramo biti svijesni da su to vrlo dobre ekipe. One sve u Otočac dolaze bar dva dana ranije da treniraju, to su profesionalni kuglači koji imaju svoje i masere i fiziterapeute, ekipe koje imaju daleko bolje uvjete nego bilo koji klub u Bosni i Hercegovini“,kazao je Ivan Petric.

Radioposusje.ba (tekst: Z. Pišković)

OGLASI

Loading